Scorpions objavili novi, “visokooktanski” singl “Peacemaker”, album “Rock Believer” stiže 25. februara

0
68
Scorpions/ Photo: AleX
Scorpions/ Photo: AleX

Sa 50 godina karijere, milionima prodatih albuma i nekoliko rok himni koje definišu eru, Scorpions bi lako mogli da izaberu da se pridržavaju svog nasleđa. Ali nemački hard-rok kvintet i dalje napreduje, a njegov visokooktanski novi singl pod nazivom “Peacemaker” dolazi sa predstojećeg 19. albuma benda, “Rock Believer”, koji izlazi 25. februara.

Nova numera je klasičan Scorpions, koji sadrži groov, ritam, refren, usijane gitarske rifove Rudolfa Šenkera i Matijasa Džebsa i fantastične vokale Klausa Majnea.

– Prva stvar koja mi je pala na pamet bila je – keč – rekao je Majne u izjavi. Mirotvorac, mirotvorac / Sahrani pogrebnika”. Samo sam se igrao sa tim rečima. U vreme kada je toliko ljudi umrlo i još uvek umire od kovida, od razornih ratova i drugih besmislenih zločina, osećate da pogrebnik mora da radi prekovremeno. U mirnom svetu posle pandemije, biće vreme da mirotvorac vlada… to je slika koja mi se zaista dopada.

“Rock Believer” je prvi studijski album Scorpionsa od “Return to Forever” iz 2015. To je takođe njihov prvi koji uključuje bivšeg bubnjara Motorheada Mikija Dija, koji se pridružio grupi 2016. posle smrti Lemija Kilmistera i kasnijeg raspuštanja njegovog benda.

NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE… DA LI JE CIA NAPISALA NAJPOZNATIJU PESMU SCORPIONSA?

DOK POLA SVETA PRIČA O NJIHOVOJ “CIA PROŠLOSTI”, SCORPIONS OBJAVILI NOVU PESMU KOJA SE, GLE ČUDA, BAVI “NADOM U BOLJE SUTRA”

Scorpions su snimili najveći deo albuma u studiju Pepermint Park u svom rodnom Hanoveru u Nemačkoj i koproducirali ga sa inženjerom Hans-Martinom Bufom. Prvobitno su planirali da angažuju producenta iz Los Anđelesa Grega Fidelmana (Metallica, Black Sabbath, Slayer), ali je pandemija koronavirusa poremetila njihove planove.

– Napravio sam mnogo osnovnih pesama i predprodukcijskih vokala u svom mestu pre nego što sam došao ovde u Pepermint Park, gde smo konačno snimili album – kaže Majne za UCR.

– Ali imati bend u jednoj prostoriji zajedno i svirati zajedno i osećati to zajedno, mislim da to čini veliku razliku. Naročito sa bubnjarom u bendu kao što je Miki Di.

SCORPIONS PREDSTAVILI SVOJE ROCK AND ROLL PIĆE… VISKI, NARAVNO

Scorpions će podržati izdavanje “Rock Believera” svetskom turnejom 2022. godine, koja počinje 26. marta rezidencijom od devet nastupa u Las Vegas Zappos teatru pre nego što krenu u Evropu. Mamut WVH će im se pridružiti na odabranim datumima.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime