“Ajmo da plešemo“… Stigao debi album kruševačkog benda Keni nije mrtav

0
81
Oglasi
Keni nije mrtav/ Photo: LiveProduction (promo, Mascom)
Keni nije mrtav/ Photo: LiveProduction (promo, Mascom)

Kruševački punk bend Keni nije mrtav, objavio je debi album pod nazivom “Ajmo da plešemo“.

Ovaj gitarski trio postao je prepoznatljiv po kombinaciji svojih energičnih nastupa, dobrih žurki i atmosferične lirike koja opisuje svakodnevnicu običnog čoveka u svojim dvadesetim, zatečenog u ovom vremenu.

BEND KENI NIJE MRTAV OBJAVIO SVOJ PRVI SPOT… DA LI STE SPREMNI ZA “SAMODICIPLINU”?

Album, sastavljen od deset pesama, predstavlja celinu raznih poruka i priča autora i pevača benda Mateje Đokića, praćenih iskrenom rokenrolom svirkom.

Turneju povodom objavljivanja albuma, Keniji su otpočeli krajem oktobra, kao specijalni gosti na koncertu i promociji albuma benda Joker Out u kultnoj “Cvetličarni“ u Ljubljani.

Ajmo da plešemo, omot/ Photo: Promo (Mascom)
Ajmo da plešemo, omot/ Photo: Promo (Mascom)

Pored Mateje (autor, vokal, gitara) članovi grupe Keni nije mrtav su Matija Pešić (bas, vokali) i Sava Tomić (bubanj, controller, samplepad) koji je većinskim delom i producent albuma, uz pomoć i saradnju benda sa Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem na nekoliko pesama.

Objavljivanje albuma prati i spot za naslovnu numeru “Ajmo da plešemo“, a Keniji su trenutno posvećeni svojoj “never-ending“ turneji, snimanju spotova kao i promociji izdanja.

– Pozivamo vas da zajedno plešemo na vetru, da gledamo visoko i želimo još jače – poručili su članovi benda.

Bend Keni nije mrtav nastavljaju turneju nastupima u Beogradu (13. novembra), u Bijeljini sa grupom Repetitor (20. novembra), Novom Sadu (27. novembra), a uskoro će biti objavljeni i datumi nastupa u Nišu, Sarajevu, Mostaru i Kruševcu.

Od 5. novembra album “Ajmo da plešemo“ je dostupan na svim striming servisima, a spot za naslovnu pesmu pogledajte u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime