Home»Film»Svi već pričaju da je ovaj film sa Denzelom Vošingtonom prvi favorit za Oskara… pogledajte trejler

Svi već pričaju da je ovaj film sa Denzelom Vošingtonom prvi favorit za Oskara… pogledajte trejler

4
Shares
Pinterest Google+
Dentel Vošington, The Tragedy of Macbeth/promo
Dentel Vošington, The Tragedy of Macbeth/promo

Ceremonija dodele Oskara će se održati tek 27. marta naredne godine, ali u moru novih naslova koji su debitovali na letnjim i jesenjim festivalima, jedan film se izdvaja po svom kvalitetu i po mnogima je trenutno prvi favorit za glavnu nagradu Američke filmske akademije.

Reč je o filmu “Tragedija Magbeta”, koji je inspirisan istoimenom dramom Vilijama Šekspira. Režirao ga je Džoel Koen, a on je ujedno i scenarista filma. Zanimljivo je da je ovo prvi film na kome je Džoel radio sam bez svog brata Itana Koena, s kojim je uspešno sarađivao od 1984. godine.

E TO SE ZOVE BITI VELIKI PISAC… ZBIRKA ŠEKSPIROVIH DRAMA PRODATA ZA SKORO 10 MILIONA DOLARA

“Tragedija Magbeta” je opisana kao originalna i smela adaptacija legendarnog Šekspirovog komada o ambiciji, ubistvu, pohlepi i ludilu. Snimljena u crno-beloj tehnici, ova filmska priča prati vojskovođu Magbeta, kome tri veštice predskazuju da će postati kralj Škotske. Ohrabren od strane svoje ambiciozne žene Ledi Magbet, on prihvata svoju sudbinu i ne bira sredstva da se domogne trona.

U ulozi naslovnog junaka nalazi se Denzel Vošington, dok njegovu ženu igra Frensis Mekdormand. Sporedne likove, između ostalih, tumače Kori Hokins, Brendan Glison, Heri Meling, Berti Karvel i Ketrin Hanter.

KAD DENZEL GARANTUJE… VEROVALI ILI NE, JEDNU REČENICU SLAVNI GLUMAC PONAVLJA U SVAKOM SVOM FILMU

“Tragedija Magbeta” premijerno je prikazana na Njujorškom filmskom festivalu 24. septembra. Film je naišao na odličan prijem, pa mu kritičari već sada predviđaju puno Oskara, uključujući i onog za najbolji film. Podsećamo vas, Džoel Koen je zajedno sa svojim bratom Itanom već dobio četiri Oskara, Denzel Vošington ih u svojoj vitrini ima dva, a Frensis Mekdormand četiri.

Ova filmska adaptacija Šekspirove tragedije započeće svoj bioskopski život od 25. decembra, dok će od 14. januara biti dostupna na striming servisu Apple TV+.

HL/Izvor: citymagazine.com

Previous post

Beri Gib uz Bouvija, Makartnija i Eltona Džona... Kraljevska pošta Britanije objavila set poštanskih maraka u čast legende Bee Geesa

Next post

IDLES objavili novi spot za pesmu "Car Crash", inspirisanu teškom saobraćajkom koju je preživeo pevač Džo Talbot

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *