Svi već pričaju da je ovaj film sa Denzelom Vošingtonom prvi favorit za Oskara… pogledajte trejler

0
687
Oglasi
Dentel Vošington, The Tragedy of Macbeth/promo
Dentel Vošington, The Tragedy of Macbeth/promo

Ceremonija dodele Oskara će se održati tek 27. marta naredne godine, ali u moru novih naslova koji su debitovali na letnjim i jesenjim festivalima, jedan film se izdvaja po svom kvalitetu i po mnogima je trenutno prvi favorit za glavnu nagradu Američke filmske akademije.

Reč je o filmu “Tragedija Magbeta”, koji je inspirisan istoimenom dramom Vilijama Šekspira. Režirao ga je Džoel Koen, a on je ujedno i scenarista filma. Zanimljivo je da je ovo prvi film na kome je Džoel radio sam bez svog brata Itana Koena, s kojim je uspešno sarađivao od 1984. godine.

E TO SE ZOVE BITI VELIKI PISAC… ZBIRKA ŠEKSPIROVIH DRAMA PRODATA ZA SKORO 10 MILIONA DOLARA

“Tragedija Magbeta” je opisana kao originalna i smela adaptacija legendarnog Šekspirovog komada o ambiciji, ubistvu, pohlepi i ludilu. Snimljena u crno-beloj tehnici, ova filmska priča prati vojskovođu Magbeta, kome tri veštice predskazuju da će postati kralj Škotske. Ohrabren od strane svoje ambiciozne žene Ledi Magbet, on prihvata svoju sudbinu i ne bira sredstva da se domogne trona.

U ulozi naslovnog junaka nalazi se Denzel Vošington, dok njegovu ženu igra Frensis Mekdormand. Sporedne likove, između ostalih, tumače Kori Hokins, Brendan Glison, Heri Meling, Berti Karvel i Ketrin Hanter.

KAD DENZEL GARANTUJE… VEROVALI ILI NE, JEDNU REČENICU SLAVNI GLUMAC PONAVLJA U SVAKOM SVOM FILMU

“Tragedija Magbeta” premijerno je prikazana na Njujorškom filmskom festivalu 24. septembra. Film je naišao na odličan prijem, pa mu kritičari već sada predviđaju puno Oskara, uključujući i onog za najbolji film. Podsećamo vas, Džoel Koen je zajedno sa svojim bratom Itanom već dobio četiri Oskara, Denzel Vošington ih u svojoj vitrini ima dva, a Frensis Mekdormand četiri.

Ova filmska adaptacija Šekspirove tragedije započeće svoj bioskopski život od 25. decembra, dok će od 14. januara biti dostupna na striming servisu Apple TV+.

HL/Izvor: citymagazine.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime