Home»Muzika»I Brus Springstin rešio da se proda… Za sve što je ikad snimio traži više od 330 miliona dolara

I Brus Springstin rešio da se proda… Za sve što je ikad snimio traži više od 330 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Brus Springstin još jedan je od najvećih muzičara današnjice koji je u pregovorima o prodaji prava na svoju muziku, odnosno prodaju kataloga albuma. Springstin suaađuje sa Sony Music Columbia Records još od 1972., a dobio je prava na svoju muziku (katalog) što je, zapravo, retkost.

Prodaja prava na svoju muziku, muzičarima je nešto što, naravno, ne vole, ali kad dostignu određene godine i počnu da razmišljaju o nekretninama, prodaja muzičkih prava je zanimljiva opcija. Pogotovo danas, kad se muzička prava mogu unovčiti, a i dok postoje oni koji to mogu da plate i kasnije naplate.

Zašto je Stiven Van Zant napustio Springstina i E Street Bend… i zašto se vratio

Bob Dialn je jedan od najprofitabilnijih i najpoznatijih muzičara koji su upravo to i uradili i time i motivisali druge velikane da razmisle o toj opciji. Naime, Dilan je prošle godine prodao katalog Universal Music Publishingu za iznos koji se procenjuje između 350 i 400 milliona američkih dolara.

To bi mogao da bude slučaj i sa Sprinstinom, čiji se kombinovani katalog albuma procenjuje na vrednost između 330 i 415 milliona dolara.

Zašto je Brus Springstin odbio da Dejvid Bouvi snimi obradu njegove pesme…

Springstin je jedan od najpoznatijih izvođača u poslednjih 50 godina, s više od 65.5 milliona prodatih albuma samo u SAD i ima mnoštvo pesama s hiljadama obrada. Billboard je procenio da je Springstinov katalog albuma prihodovao oko 15 milliona dolara u 2020. i da će njegov publishing katalog zaraditi barem 7.5 milliona godišnje.

Tokom decenija, Springstin i njegov menadžer Džon Landau, su se pokazali kao izuzeztno uspešni poslovni ljudi uz uspešne prodaje snimljene i izvedene muzike. Springstin je i jedan od najuspešnijih muzilara kad je reč o turnejama. Prihodovao je 840 milliona dolara na turnejama protekle decenije (a nastupa već pet). Uz to, Springstinov tim prodaje i snimke uživo na njegovoj web stranici, a ta zarada ide direktno Springstinu obzirom da nije povezano s nijednom kućom.

HL/Izvor: muzika.hr

Previous post

Kortni Lav: Kobejn bi bio oduševljen kako je pesma "Rape Me" iskorišćena u seriji "Succession"

Next post

Pobeda je biti čovek u veseloj zemlji medija... Mamurlook i Killo Killo Banda zajedno u novosadskoj Fabrici

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *