Home»Film»Svečanom dodelom Koskara završen 15. Festival srpskog filma fantastike

Svečanom dodelom Koskara završen 15. Festival srpskog filma fantastike

4
Shares
Pinterest Google+
FSFF/ Photo: Danijela Radojković
FSFF/ Photo: Danijela Radojković

Petnaesti po redu Festival srpskog filma fantastike svečano je zatvoren sinoć dodelom nagrada Koskar i projekcijom nagrađenih filmova u Dvorani kulturnog centra.

O nagradama je ove godine odlučivao žiri u sastavu: Vjekoslav Katušin (reditelj i producent), Marko Čkonjević (osnivač distributerske kompanije FAME Solutions), Pat Vind (glumac) i Ostin Dženings (montažer, producent i reditelj).

GOST FESTIVALA SRPSKOG FILMA FANTASTIKE, DŽASTIN MARTEL, ZA HEADLINER: SRBIJA JE IDEALNO MESTO ZA SNIMANJE FILMOVA O VAMPIRIMA…

Koskara za najbolji strani kratkometražni film dobilo je ostvarenje iz Rusije “Напугай меня” reditelja Gleb Kulkova.

Kratkometražni film “Ženolovci” Alexandera Ivanovića, Lazara Aleksića i Mirze Abdagića osvojio je Koskara za najbolji scenario domaćeg filma, a Koskar za najbolju režiju domaćeg filma dodeljen je reditelju Petru Ristovskom za ostvarenje “Furija”.

Film “Za Vasotu” reditelja Petra Pešuta, proglašen je za najbolji domaći kratkometražni film na ovogodišnjem izdanju festivala srpskog filma fantastike.

Koskara u kategoriji za najbolji film iz zemalja bivše Jugoslavije dobio je “Temporal”, slovenačkog reditelja Matic Valentana.

Nagradu Koskar za specijalni doprinos filmskoj umetnosti poneo je srpski art horor film “Vampir”.

Posle dodele Koskara prikazani su nagrađeni filmovi a upriličena je i projekcija ruskog horora “Superdeep” u kojem glavnu ulogu tumači Milena Radulović.

Previous post

The National postavili kompletnu diskografiju na Bandcamp

Next post

Beogradska Retrospektiva objavila debi album... Poslušajte "Priče sa hard disc-a"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *