Metallica pokreće onlajn kurs – kako da napravite dobar bend i onda ga ne rasturite

0
107
Metallica/Photo: YouTube printscreen
Metallica/Photo: YouTube printscreen

Rok legende Metallica pokreću online kurs na internetu. Na njihovom onlajn kursu, koji nudi kompanija MasterClass slavna četvorka – Džejms Hetfild, Lars Ulrih, Kirk Hamet i Robert Truhiljo – osvrće se na četiri decenije svog partnerstva.

Kurs se sastoji od 15 pojedinačnih video lekcija, ukupno 2 sata i 45 minuta. Metallica obećava da će upisnicima dati “prozor u njihovo putovanje kako bi naučili strategije za rast i ostanak zajedno kao bend”, prema MasterClassu, kao i kreativnu saradnju i održavanje “jedinstvene i intimne veze sa lojalnom legijom fanova”.

DŽEJMS HETFILD OTKRIO: DA JE JEDAN ČOVEK DONEO DRUGAČIJU ODLUKU… METALLICA BI DANAS IZGLEDALA SASVIM DRUGAČIJE

Metallica će otkriti principe koji im obezbeđuju dugovečnost kao grupi tako što su postali efikasni komunikatori, ali i kako upravljati kritikom, navodi se u najavi MasterClassa. Časovi na mreži će razložiti neke od njihovih najvećih hitova, uključujući “Enter Sandman” i “Master of Puppets”, i pružiti tehnike za pisanje pesama, vodeći članove kroz proces pesme od njene koncepcije kao rifa do gotovog aranžmana, zajedno sa tekstovima, solažama i “trenucima dinamičke napetosti”.

– Održali smo našu vezu više od 40 godina jer smo vremenom naučili mnogo jedni o drugima i o sebi – rekao je Hetfild, vodeći vokal, ritam gitarista i suosnivač Metallice. – Na našem času ne samo da učimo članove MasterClassa kako pišemo pesme i pronalazimo inspiraciju za našu muziku, već i kako su iskustva koja smo imali zajedno doprinela uspešnoj kreativnoj saradnji.

KAO MALO DETE… METALLICA PODELILA SNIMAK SA REAKCIJOM DŽEJSONA MOMOE KAD JE DOBIO NJIHOV “THE BLACK ALBUM” BOX-SET

Kurs je sada dostupan na MasterClassu, kao deo godišnjeg članstva na sajtu od 180 dolara za pristup više od 100 časova koje vode poznate ličnosti i stručni instruktori.

Osnovana 1981. od strane Hetfilda i Ulriha, Metallica se svrstava u jedan od komercijalno najuspešnijih rok bendova svih vremena, prodavši više od 120 miliona albuma širom sveta i generišući više od 15 milijardi strimova.

Pokrenut 2015.  godine, MasterClass je okupio spisak instruktora koji uključuje ličnosti iz sveta muzike, medija i zabave, sporta, umetnosti i još mnogo toga. Kursevi uključuju časove koje vode Isa Rae, RuPol, Šonda Rajms, Ališa Kiz, Ken Barns, Džodi Foster, Spajk Li, Martin Skorseze, Dejvid Mamet, Stive Martin, bivši izvršni direktor Diznija Bob Iger i Džejms Kameron.

Pogledajte trejler za Metallica MasterClass:

HL/Izvor: variety.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime