Lider grupe ABBA posle mnogo godina otkrio: U Švedskoj su nas tretirali kao neprijatelje progresivne muzike…

0
132
Oglasi
ABBA Voyage promo
ABBA Voyage promo

Bjorn Ulvaeus iz grupe ABBA u intervjuu za The Guardian je izjavio kako su ih tokom 70-tih u Švedskoj tretirali kao neprijatelje progresivne muzike.

Švedska grupa ABBA koja se ponovno okupila ovog leta povodom ‘revolucionarnog’ nastupa koji pripremaju u Londonu i snimanja novog albuma posle punih 40 godina pauze, postigla je veliki uspeh širom svijeta. Međutim, uprkos tom uspehu, u Švedskoj ih nisu toliko hvalili i podržavali što je u intervjuu za The Guardian potvrdio i član grupe ABBA Bjorn Ulvaeus.

– U Švedskoj je postojao taj progresivni pokret u muzici, a mi smo bili neprijatelji. Lično nisam obraćao pažnju na sve te priče koje mi nisu ništa značile, čak i to što su nas mnogi mrzeli. Zato što smo dobili toliko pohvala iz celog sveta. Od samog početka imali smo veliku podršku od kolega muzičara, kojima se svidelo to što radimo.

MAMMA MIA… I ABBA IMA SVOJU PRINCEZU, A PRINCEZA IMA NEVEROVATNU ŽIVOTNU PRIČU

Povratnički album ‘Voyage’ trebalo bi se prodaji pojaviti 5. novembra. U međuvremenu su promovisali singlove ‘I Still Have Faith in You’ i ‘Don’t Shut Me Down’, kao i najnoviji ‘Just A Notion’. Pesma je snimljena još u septembru 1978. godine, ali nije uvrštena na njihov šesti studijski album.

Na spomenutoj turneji ‘ABBA Voyage’ publika će gledati ‘digitalnu’ verziju grupe ABBA zajedno s desetočlanim bendom uživo. Prvi koncert će se održati u posebno namenski izgrađenoj ABBA Areni kapaciteta 3.000 ljudi u londonskom Queen Elizabeth Olympic Park 27. maja 2022. godine.

I TO JE BILO TO? GOTOVO, PRE NEGO ŠTO JE I POČELO – ABBA OBJAVILA DEFINITIVNI KRAJ…

Da podsetimo, iako su snimili nove hitove, a kreću i na još jednu turneju, od svega na kraju neće biti gotovo ništa. Članovi švedske grupe Abba objavili su tužnu vest da kreću ponovo svako svojim putem.

– To je to. Te 1982. nisam rekao da se Abba nikada više neće ponoviti, ali sada vam mogu reći: Ovog je puta definitivno kraj! – rekao je 74-godišnji muzičar Beni Anderson za Guardian, potvrdivši kako četiri člana popularnog švedskog benda ponovno kreću svako svojim putem.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime