Svetska glumačka zvezda Bojana Novaković iz Amerike došla u Srbiju da brani Drinu od RioTinta…

0
231
Bojana Novaković/Photo: instagram@bojnovak
Bojana Novaković/Photo: instagram@bojnovak

Glumica i aktivistkinja Bojana Novaković došla je u Srbiju, tačnije u Loznicu, kako bi učestvovala u protestima protiv kompanije RioTinto.

Novaković je tokom poslednjih nekoliko meseci bila vrlo glasna kada je u pitanju očuvanje životne sredine u Srbiji. Gotovo svakodnevno na Instagramu podržava ekološke proteste i apeluje na građane Srbije da zaustave kompaniju RioTinto. Nekoliko puta je bila vrlo oštra i prema ministarki Zorani Mihajlović.

Juče je glumica koja se proslavila pre svega ulogom detektivke Lize Nidam u krimi seriji “Instinct”, ali i nekoliko visokobudžetnih filmova,  objavila fotografiju na Instagramu iz Loznice,  pored grafita „RioTinto marš sa Drine“.

“Reka Drina je vekovima čuvana i mi smo ovde da je čuvamo i dalje. Ona će nas sve nadživeti i mi ćemo je sačuvati za našu budućnost i budućnost naše dece”, napisala je Bojana na Instagramu uz svoju fotografiju.

Glumica se može videti i na jednom od snimaka prilikom dolaska Viole fon Kramon, predstavnice zelene partije i Evropskog parlamenta.

 

HL/Izvor: nova.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime