Verovatno najzanimljiviji britanski bend za koji nikada niste čuli… Utopia Avenue

0
113
Muzika, instrumenti, bend/Photo: Pixabay
Muzika, instrumenti, bend/Photo: Pixabay

Novi roman Dejvida Mičela je priča o kratkom ali blistavom putu benda Utopia Avenue od klubova u Sohou i zapuštenih sala za igranke do obećane zemlje Amerike, upravo kada je Leto ljubavi uzmicalo pred nečim mnogo mračnijim.

U ovoj višeslojnoj povesti o snovima, drogama, ljubavi, seksualnosti, ludilu i kajanju, o nesigurnom usponu do zvezda i faustovskom sporazumu kojim se postiže slava svedočimo sudaru između mladalačkog idealizma i cinične realnosti dok se šezdesete bliže kraju.

Utopia Avenu, cover
Utopia Avenu, cover

Ponikli iz londonske psihodelične scene 1967, folk pevačica Elf Holovej, bluz basista Din Mos, gitarski virtuoz Jasper de Zut i džez bubnjar Grif Grifin zajedno su stvorili jedinstven zvuk i tekstove koji su opisivali duh tadašnjeg burnog vremena. Grupa je za dve godine snimila samo dva albuma, ali njihovo muzičko nasleđe živi i danas.

Dejvid Mičel/Photo: facebook@David Mitchell - Author
Dejvid Mičel/Photo: facebook@David Mitchell – Author

Iznad svega, ovaj zanosni roman slavi sposobnost muzike da premosti ambise među ljudima, da opiše svoju epohu i da uzdigne ljudsku dušu.

“Utopia Avenue” Dejvida Mičela u prodaji je od petka 29. oktobra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime