Film “Vampir” otvara 15. Festival srpskog filma fantastike

0
82
Vampir/Photo: youtube.com printscreen
Vampir/Photo: youtube.com printscreen

Ovogodišnji, 15. Festival srpskog filma fantastike, biće svečano otvoren u petak, 29. oktobra u Dvorani kulturnog centra u 19:00 časova, projekcijom srpskog art horora “Vampir”.

Ceremoniji otvaranja prethodiće performans u okviru kojeg nastupaju Inex Cirkus Teatar iz Beograda i Vladimir Lalić, solista hora Viva Vox.

Reditelj, scenarista i glavni glumac Branko Tomović poručio je da je ekipi koja je realizovala ovaj projekat velika čast što će baš “Vampir” da otvoriti Festival srpskog filma fantastike.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Lično sam fan festivala još od njegovih početaka, jer je jedinstven i promoviše i podržava žanr horora. Mislim da se naša “vampirska priča” jako dobro uklapa u okvire ove manifestacije. Naš film smo snimili prošle godine u malom srpskom selu Rujišnik, sa željom da prikažemo misterioznu stranu Srbije – rekao je Tomović i dodao da je ostvarenje premijerno prikazano na Siđis festivalu u Barseloni.

OVDE SE NE PRAVE ČESTO DOBRI HORORI… MOŽDA VAM “VAMIR” PROMENI MIŠLJENJE… AKO BUDETE SMELI DA GA POGLEDATE

Film “Vampir’’ urađen је u srpsko-britansko-nemačkoj koprodukciji i prati priču o britanskom građaninu srpskog porekla, Arnautu, koji nakon što svedoči zločinu u Londonu, dolazi u malo selo u centralnoj Srbiji gde se stara o lokalnom groblju.

Tu počinju njegovi košmari i Arnaut sumnja da ljubazni i gostoljubivi meštani imaju zlokobne namere prema njemu.

U filmu pored Tomovića igraju i Gorica Regodić, Joakim Tasić i Eva Ras koji će da prisustvuju svečanom otvaranju i projekciji.

Photo: Promo
Photo: Promo

Specijalni gosti ovogodišnjeg festivala biće producent Džastin Martel, reditelj i producent Vjekoslav Katušin, kao i producent, montažer i reditelj Ostin Dženings.

Katušinu je ovo drugo gostovanje na FSFF, nakon što je na prošlogodišnjem izdanju festivala premijerno je predstavio film “C.L.E.A.N”.

Martel se proslavio radom na filmovima reditelja Lojda Kaufmana kao što su “Shakespeare’s Sh*tstorm” i “Return to Nuke`Em High Volume 1&2”, dok je Dženings potpisan kao montažer filma “Castle Freak”, koji je uvršten u program festivala.

Koskar/ Photo: Daniela Radojković
Koskar/ Photo: Daniela Radojković

Na festivalu će biti prikazani kratki i dugometražni filmovi iz Srbije, zemalja bivše Jugoslavije i drugih zemalja sveta (Španije, Kolumbije, Argentine, Nemačke, Rusije), koji se bave najširim spektrom filmske fantastike i horora, nezavisno od produkcijskih uslova i budžeta.

Festival srpskog filma fantastike, koji se ove godine održava pod sloganom “Kada padnu maske” trajaće do 31. oktobra.

Poslednje festivalske večeri tradicionalno će biti dodeljena nagrada “Koskar”, a festival će zatvoriti projekcija ruskog horor filma “Superdeep”, u kojem glavnu ulogu tumači srpska glumica Milena Radulović.

Program festivala možete pronaći na OVOM LINKU. Cena ulaznice za projekcije iznosi 300 dinara.

Festival će se održati uz poštovanje ograničenog broja osoba i svih mera propisanih Uredbom Vlade Republike.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime