Home»Muzika»Sleš otkrio da Guns N’ Roses od okupljanja nisu napisali nijednu jedinu novu pesmu…

Sleš otkrio da Guns N’ Roses od okupljanja nisu napisali nijednu jedinu novu pesmu…

Bend je prošlog meseca najavio EP "Hard Skool", sastavljen od pesama namenjenih za "Chinese Democracy" iz 2008.

4
Shares
Pinterest Google+
Slash/Photo: YouTube printscreen
Slash/Photo: YouTube printscreen

Sleš kaže da uprkos najavi novog EP-a prošlog meseca, Guns N’ Roses nisu napisali nijednu originalnu novu pesmu otkako su se ponovo okupili.

Najavljen za 25. februar sledeće godine, “Hard Skool” će obeležiti prvi novi album Eksla Rouza, Sleša i Dafa Mekegana zajedno u poslednjih 28 godina. Sleš i Mekegen su se ponovo pridružili bendu 2016. godine, nakon što su ga napustili posle studijskog albuma iz 1993. “The Spaghetti Incident?”.

Paradise City, al zamalo… Gunsima zbog policijskog časa isključili razglas usred pesme koju su izvodili s Grolom

Pored naslovne pesme, objavljene prošlog meseca, ploča sa četiri pesme će uključivati njihov avgustovski singl “Absurd” – napisan tokom njihovih sešna za album “Chinese Democracy” iz 2008. – i live izvođenja pesama iz 90-ih “Dont Cry” i “You’re Crazy” sa njihovog debi albuma.

U novom intervjuu za Audacy, Sleš je otkrio da uprkos predstojećem izdanju, nova originalna muzika još nije došla na red.

– Što se tiče novih Gunsa, nismo čak ni došli do te tačke da zaista ozbiljno sednemo i pišemo – rekao je gitarista. – Radili smo mnogo materijala koji je već neko vreme stajao okolo. Tako da će to biti čitav poduhvat za sebe.

Razgovarajući o poreklu pesama na “Hard Skool” i o tome kako su prerađene uoči njihovog predstojećeg zvaničnog izdanja, Sleš je dodao:

– Sve ima dobru istoriju. Desilo se da Eksl ima sve ove pesme koje je snimio u nekom trenutku usput. I tako smo Mekegan i ja ušli i ponovo ih uradili, u suštini… Na primer, napisao sam svoju verziju gitara i jednostavno smo uzeli bubnjeve i ponovo uradili sve ostalo.

Skrivena poruka u novom spotu Guns N’ Roses za “Hard Skool”?

Još 2019. Mekegen je nagovestio da je novi album na putu, ali je rekao da bend voli da zadrži osećaj misterije.

– Nikada nije postojao direktan raspored o tome kako radimo stvari. Čuo sam neke veličanstvene stvari koje Eksl ima, zaista super stvari na kojima je radio. Tako da sam uzbuđen zbog mogućnosti toga, naravno – rekao je on za Trunk Nation.

HL/Izvor: nme.com

Previous post

"Nova godina nije se dogodila”... Vatra ima novi feelgood singl

Next post

Američki metalci Five Finger Death Punch 2. jula 2022. na Tašmajdanu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *