Home»Film»Ovde se ne prave često dobri horori… Možda vam “Vamir” promeni mišljenje… ako budete smeli da ga pogledate

Ovde se ne prave često dobri horori… Možda vam “Vamir” promeni mišljenje… ako budete smeli da ga pogledate

5
Shares
Pinterest Google+
Vampir, plakat
Vampir, plakat

Branko Tomović našao se u ulogama reditelja, scenariste i glumca u prvom srpskom art horor filmu “Vampir”, koji su skorašnje kritike već proglasile “oazom originalnosti”.

Svečana premijera filma “Vampir” održana je 21. oktobra u Kombank Dvorani, a uutor filma, Branko Tomović, koji se privatno gotovo potpuno poistovetio sa likom koji je glumio i stvarao, o ideji za nastanak filma i kreativnom procesu stvaranja novog srpskog horora rekao je:

– U početku nisam pisao ulogu za sebe, ali na kraju mi je bilo lakše da ja to sam odglumim. Ali, uz sve obaveze koje režiser ima, na kraju biti ispred kamere mi je bio najlakši deo posla. Jako mi je drago što će film biti prikazan u srpskim bioskopima. Kao režiseru mi je bilo najvažnije da bude dobra atmosfera sa kamerom i zvukom i naši sjajni glumci.

Vampir/Photo: promo
Vampir/Photo: promo

Srpski producent Miloš Z. Vučković ispričao je o procesu nastanka filma:

– Mi smo naš film snimali tri nedelje u Trsteniku. Promovišemo ga kao prvi srpski art haus horor film. Praktično, kada se sve sabere, svi filmovi koji su na tu temu snimljeni od sedamdesetih na ovamo se mogu staviti na prste jedne ruke. Ovo je jedan od retkih filmova koji je urađen u srpsko-britansko-nemačkoj koprodukciji. I verujemo da smo napravili inovativno, kreativno i originalno ostvarenje.

Film je premijerno prikazan na prestižnom Siđis festivalu u Barseloni. NA beogradskoj premijeri producent filma Žan-Lui Aleksander je na srpskom pozdravio prisutne medije, a kasnije im se obratio na engleskom jeziku:

– To je bila sjajna prilika kad me je Branko pitao da produciram film. Ranije sam bio producent na njegovom kratkom filmu, ali kada sam pročitao scenario znao sam da želim da radim film o srpskoj kulturi. Bilo je to sve što čemu sam morao da kažem – da.

Poznata glumica, Eva Ras o učešču u ovom filmu imala je samo reči hvale, a takođe je iskazala i zahvalnost Branku Tomoviću na prilici da glumi u horor filmu:

– Ne da mi je to prva uloga u horor filmu, nego sam pre pola sata prvi put u životu gledala horor film. Ja to ne smem da gledam, ali drago mi je što me je Branko Tomović uzeo za taj film. Ja sam šezdest i dve godine glumica i potpuno je drugačije igrati u horor filmu, nego u drugima. Branko je veliki glumac, to sam videla, tako da je bilo zadovoljstvo igrati u ovom filmu.

Vampir/Photo: promo
Vampir/Photo: promo

U šali je dodala da i ne zna kako je napravila ulogu, jer joj je sve bilo teško i drugačije. O svojoj ulozi i samom filmu, govorila je i jedna od glavnih protagonistkinja, glumica Gorica Regodić:

– Bilo je jako zanimljivo iskustvo, mala ekipa, mislim da smo divno radili. Neobično, drugačiji film, nešto što dugo nismo videli u Srbiji, nešto što je čini mi se neophodno.

Film “Vampir” će svoj festivalski život nastaviti u Trstu i Raveni.

Previous post

Spomenik Tošetu Proeskom predmet podsmeha na internetu...  Ko je ovo, Elvis, Massimo ili Bogdan Diklić?

Next post

Bend Mrave brojim "Meksikankom" zatvara poglavlje "Zemlja kamenog bizona"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *