Home»Muzika»Davor Gobac priznao da ga “stižu godine”: Nije baš da jedem smeće, treniram redovno, živim mnogo normalnije nego pre…

Davor Gobac priznao da ga “stižu godine”: Nije baš da jedem smeće, treniram redovno, živim mnogo normalnije nego pre…

Psihomodo pop je bio prvi bend iz regiona koji se pojavio na MTV-ju 1988. godine, a mogu da se pohvale i time da im je nekada prateće vokale pevala glumica Mira Furlan.

4
Shares
Pinterest Google+
Psihomodo pop/ Photo: AleX
Psihomodo pop/ Photo: AleX

Grupa Psihomodo pop, zajedno sa svojim frontmenom Davorom Gopcem, već više od 30 godina osvaja scenu svojom beskompromisnom svirkom i uverljivim nastupima. Bili su prvi bend s ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju 1988. godine, a mogu se pohvaliti i time da im je nekada prateće vokale pevala glumica Mira Furlan.

Pevač grupe Psihomodo pop Davor Gobac je još odmalena pokazivao interesovanje za scenu. Kako kaže, kod kuće se stalno presvlačio i šminkao, pa je bilo jasno da naginje ka performansu. Iako bi neko možda pomislio da su to bile jasne indicije da postane glumac, on u intervjuu za T Portal priznaje da kroz muziku i rok ipak najviše može da se izrazi.

– Možda bih i postao glumac da nije bilo rokenrola, ali sam shvatio da kroz rok mogu najviše da se izrazim i da sam najviše svoj na sceni dok izvodim svoje pesme s bendom, sa svojim momcima. Bavio sam se glumom, glumio sam u nekim serijama i bilo je zabavno, ali ja sam pre svega rok pevač – kaže Gobac.

Psihomodo pop/Photo: facebook@PPopOfficial
Psihomodo pop/Photo: [email protected]

Povremeno napravi izlet s muzičke na scenu u pozorište ili televizijski šou. Trenutno je deo predstave “Romansa o tri ljubavi”, Antuna Šoljana, u kojoj je otpevao nekoliko pesama.

– Moram da kažem da nisam mnogo radio za pozorište, možda tu i tamo koji song, tako da ne mogu reći kako mi je da radim u pozorištu. S druge strane mi dosta znači, drago mi je da sam i to radio u životu i, kao što se vidi, bila je to prijatna saradnja – rekao je on.

Beograd ispod Digitalnog neba: Psihomodo pop ubacio Amerikanu u rok vremeplov i provozao nas kroz svoje snove zajedno sa malim crvenim patuljcima…

Voli ga i televizija, pa se između ostalog može videti kao član žirija u šouu “The Voice Hrvatska” ili u RTL-ovom zabavnom šouu “Ma lažeš”. Ne krije da najviše voli muzičke nastupe sa svojim bendom, ali priznaje da je pandemija loše uticala na izvođačku formu celog benda.

– Prošle godine izgubili smo celu turneju i kad je ovog leta ponovo kretalo sviranje, a imali smo zbilja dosta koncerata, više nego što smo se nadali, na nekoliko prvih bilo je malo veselo dok nismo vratili kondiciju. Onda smo ušli u odličnu fazu i sad, kad smo se zahuktali i u super smo formi, e sad je opet malo zatišje, pa će valjda oko Nove godine biti nešto – kaže Gobac.

GOBAC ZA HEADLINER: Da je Psihomodo američki bend, bili bismo 100 puta bogatiji i odavno mrtvi

Važno je da se održava dobra energija na bini, a u tome mu pomaže vežbanje kojim održava dobru formu i kondiciju.

– Ujutro idem da vežbam, jer mi je to zaista bitno zbog energije koju pravimo na bini. Mislim da bubnjar i ja imamo fizički najzahtevnije uloge. Veoma je zahtevno da se skače i viče dva sata na sceni. Tako da mi to donosi neku snagu i čvrstinu pa to mogu da podnesem. A kad je reč o zdravoj ishrani, nije baš da jedem smeće, ali nije ni da pazim šta jedem. Jedem i slatko, volim i masno i tako – kaže on i dodaje:

– Sigurno živim normalnije nego kad sam bio mlađi iako tu i tamo čovek se opusti malo, ne? Ali dosta mi je važno da odem da treniram radnim danom ne duže od sat vremena i mislim da mi to baš pomaže – rekao je Gobac.

HL/Izvor: tportal.hr

Previous post

Nije baš najradosnija pesma na svetu... Pogledajte spot za novi singl švedskih metal giganata Arch Enemy

Next post

Pol Makartni više neće davati autograme, ni praviti selfije s fanovima... a objasnio je i zašto

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *