Home»Muzika»Američki metalci Five Finger Death Punch 2. jula 2022. na Tašmajdanu

Američki metalci Five Finger Death Punch 2. jula 2022. na Tašmajdanu

5
Shares
Pinterest Google+
Five Finger Death Punch/ Photo: Stephen Jensen (promo, Charm Music Serbia)
Five Finger Death Punch/ Photo: Stephen Jensen (promo, Charm Music Serbia)

Popularni hevi metal bend, Five Finger Death Punch prvi put dolazi u Beograd 2. jula sledeće godine kada će održati koncert na stadionu Tašmajdan.

Beograd je jedini grad u regionu gde će bend da nastupi u okviru nove evropske turneje, koja uključuje festivale i arene 19 gradova u 16 zemalja širom kontinenta.

Five Finger Death Punch postoje nešto više od 15 godina, a vrlo brzo su se popeli na sam vrh svetskih top lista. Njihove pesme imaju neverovatnih 7,6 milijardi strimova, a video zapisi više od 3 milijarde pregleda.

Do sada su se njihove pesme 12 puta našle na prvom mestu top liste U.S. Rock radija, a poslednji u nizu je singl “Darkness Settles In” koji je objavljen u junu.

Photo: Promo
Photo: Promo

Od njihovog debi albuma “The Way of the Fist” (2007) do sada su objavili šest studijskih izdanja koji su dobili zlatni ili platinasti sertifikat od strane RIAA, a dva puta su se našli na vrhu liste Greatest Hits albuma.

Aktuelno izdanje “F8” (2020), bilo je na prvom mestu top lista širom sveta, a na njemu se nalaze neki od njihovih najvećih hitova “Inside Out”, “A Little Bit Off”, “Living The Dream” i “Darkness Settles In”.

Pored pomenutih osam studijskih albuma, do sada su objavili i dve kompilacije (“A Decade of Destruction”, “A Decade of Destruction, Volume 2”) i jedan EP (“Pre-Emptive Strike”, jul 2007).

Bend Five Finger Death Punch dobio je brojne nacionalne i međunarodne nagrade i priznanja tokom poslednje decenije, a jedna od njih je prestižna nagrada Soldier Appreciation Award koju dodeljuje Udruženje vojske Sjedinjenih Američkih Država, a ona je dodeljena samo jednom umetniku pre njih – Elvisu Prisliju.

Ulaznice za koncert benda Five Finger Death Punch biće u prodaji od 29. oktobra u 10:00 časova, a mogu se kupiti preko online servisa i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 3900 do 5900 dinara.

 

Previous post

Sleš otkrio da Guns N’ Roses od okupljanja nisu napisali nijednu jedinu novu pesmu...

Next post

Izložba fotografija Fernanda Francisa "Srbija u fokusu" 29. oktobra u novosadskoj Fabrici

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *