Novosadska Amajlija donosi old-school rock energiju u Beograd… Kultni bend 28. oktobra u Wurst Platzu

0
138
Oglasi
Amajlija/Photo: Jan Valo
Amajlija/Photo: Jan Valo

Kultni novosadski bend Amajlija održaće koncert 28. oktobra u prestoničkom rok klubu Wurst Platz.

Stariji ljubitelji rok muzike dobro se sećaju ovog benda, koji neprekidno postoji od 1979. godine. Međutim, posle svejugoslovenske slave koju su stekli nakon zajedničke turneje sa Bajagom i Instruktorima 1986. i nastupa na stadionu JNA kao predgrupa slavnim AC/DC 2009. godine, bend se povukao na svoje novosadske barikade i tu nastavio da se bori za istinske vrednosti rokenrola. Sve ove godine neprestano su svirali po Novom Sadu i okolnim mestima, ali i odnegovali jednu sasvim novu generaciju verne publike koja uživa u njihovom vanvremenskim hitovima kao što su, svima znane, “Dobar drug”, “Dala si mi”, “Zašto si tako blesava i luda”, “Samo ti”, “Ume biti gadno”…

Bogoljub Banjac Čombe, Amajlija/Photo: Jan Valo
Bogoljub Banjac Čombe, Amajlija/Photo: Jan Valo

Bend od samog početka,pa sve do danas, predvodi Bogoljub Banjac – Čombe,  autentični rock boem, kojem su i dalje ljubav i rokenrol najvažnije stvari u životu. Uz njega, sa gitarom i prepoznatljivim vokalom, u sadašnjoj postavi benda su i stari pajtaši, s Čombetom od osnivanja benda Dejan Starčević – Yoda (klavijature) i Zoran Marjanović – Zomba (bas gitara), kao i mlade rok snage Novog Sada Petar Banjac – Peca (bubnjevi) i Igor Sakač – Džigi (sve!).

I ovaj koncert, kao i njihov nedavni, sjajan nastup na krovu Promenade u Novom Sadu, nosi naziv “Snove ne dam”, prema pesmi koja u refrenu kaže: “uzmi mi sve, sve ću da dam, samo ne diraj mi san, uzmi mi sve, snove ne dam..!” i članovi benda su sigurni da se ti stihovi, nastali davne 1995. godine, još bolje proživljavaju u današnja vremena.

Da je to zaista tako, uverite se uz Amajliju u četvrtak, 28. oktobra u Wurst Platzu, jedom od najboljih rok klubova u Beogradu.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime