Home»Kultura»Predstavom “dragON aka PHOENIX” otvoren 14. Kondenz – Festival savremenog plesa i performansa

Predstavom “dragON aka PHOENIX” otvoren 14. Kondenz – Festival savremenog plesa i performansa

4
Shares
Pinterest Google+

U subotu, 23. oktobra izvođenjem predstave “dragON aka PHOENIX” u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić otvoreno je 14. izdanje Kondenza – Festivala savremenog plesa i performansa, pod sloganom “Horizontalna rasprostiranja“.

“dragON aka PHOENIX” je predstava kolektiva Steam Room, koji čine Aleksandar Georgiev, Žana Penčeva i Darío Barreto Damas.

Zloupotrebljavajući doslovnost i pozajmljujući logiku muzičkog pozorišta, ovo delo problematizuje potencijalne apsurde koreografije i plesa.

Projekat se bavi telom u protestu i slavlju na dreg sceni, istražujući njihovu povezanost u plesu i koreografiji.

dragON aka PHOENIX/ Photo: Vladimir Opsenica (dozvoljeno za objavljivanje)
dragON aka PHOENIX/ Photo: Vladimir Opsenica (dozvoljeno za objavljivanje)

Aleksandar Georgiev, jedan od autora predstave, o ovom delu je rekao:
– Ovo je deo trilogije koji smo započeli kroz kolektivno autorstvo. Tokom te trilogije mi smo fokusirani na to da prođemo put kroz umetničke radove do sistema, šta bi to značilo dovući (drag) određeni koncept ili ideju. Ovaj drugi deo radili smo na konceptu koji je jako puno zastupljen u džez mjuziklu, i jako je fokusiran kroz pop scenu i kulturu, koja bi bila uvučena (dragged in) u performans kroz mjuzikl i džez dinamiku.

Muziku je pisao Cvetan Momčilov, tekst Dragana Zarevska, a scenografkinja i kostimografkinja predstave je Micaela Dobreva.

Grafički dizajn uradio je Gjorgji Despodov, a dramaturšku podršku je pružila Ana Szigo. Nakon predstave razgovor s autorima vodio je Miloš Janjić.

KONDENZ – FESTIVAL SAVREMENOG PLESA I PERFORMANSA OD 23. DO 31. OKTOBRA U BEOGRADU

Festival Kondenz se ove godine održava od 23. do 31. oktobra na nekoliko lokacija u Beogradu.

Svi programi Kondenza su besplatni, a oni koji se održavaju u Magacinu i u Centru za kulturnu dekontaminaciju su dostupni licima u invalidskim kolicima.

Previous post

Majkl Džekson ga je obožavao, Kobejn govorio da je muzički genije... Uvrnutog Srbina voli cela Amerika... osim političara i velikih korporacija

Next post

Njih dvoje su sve blesaviji.... Robert Frip i Toja Vilkoks objavili vrhunsku verziju "Peaches" grupe The Stranglers iz svoje kuhinje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *