Otkriven spomenik Tošetu Proeskom na mestu gde je poginuo 2007…  

0
113
Oglasi
Toše Proseki/Photo: YouTube printscreen
Toše Proseki/Photo: YouTube printscreen

Nedaleko od mesta gde je poginuo, na autoputu kod Velike Gradiške u Bosni i Hercegovini, pevaču Tošetu Proeskom podignut je spomenik.

Statua je izrađena u beloj boji, a pevač je na njoj u prepoznatljivom odelu sa jednog od koncerata i šalom oko vrata, dok drži mikrofon.

Kip Tošeta Proeskog napravio je Slavko Bunić, a svečanom otkrivanju su prisustvovali veleposlanik Severne Makedonije Milaim Fetai, gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić kao i gradonačelnik Kruševa, pevačevog rodnog grada, Tome Hristovski.

Podsetimo, Toše Proeski je na ovom mestu tragično izgubio život 16. oktobra 2007. godine. Imao je samo 26 godina.

Todor Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. u Kruševu, u Makedoniji, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Skoplju kao jedan od najboljih studenata svoje generacije. 

Iza sebe je ostavio brojne hitove poput “Pratim te”, “Igra bez granica”, “Čija si”, “Volim osmeh tvoj” i mnoge druge kroz koje će zauvek biti među nama.

Ostao je upamćen i po dobrotvornom radu, dobio je nagradu Majke Tereze za brojne humanitarne nastupe, bio je UNICEF-ov ambasador dobre volje i pomagao je deci, a njegova pesma “This World” proglašena je himnom organizacije.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime