Home»Kultura»Performans “The edges of Silence” 26. oktobra u Bioskopu Balkan

Performans “The edges of Silence” 26. oktobra u Bioskopu Balkan

6
Shares
Pinterest Google+

U utorak, 26. oktobra u 20:00 časova u Bioskopu Balkan, biće izveden interdisciplinarni performans “The edges of Silence/Ivice tišine”.

Performans predstavlja saradnju i interakciju umetnika različitih disciplina. Improvizacijom će pokrenuti razgovor između medija – ispreplićući instinktivni pokret, elektronsku i akustičnu muziku sa video i vizuelnom umetnošću.

Performans nije prethodno uvežbavan, uz nadu da će na ovaj način postići nešto jedinstveno i spontano, a nastupiće 10 umetnika.

Video segment programa će izvesti Paulina Marrón i Aleksandar Lazar, uz Tanju Ličinu koja će slikati uživo. Za pokret će biti zadužena Olga Uzikaeva, a u zvučnom segmentu programa nastupiće WTNS (elektronika i glas), Anamarija Ilić (čelo), Vukan Potežica (kontrabas), Kristijan Đorđević (saksofon), Todor Rosić (perkusije) i Ivan Biro (inženjer zvuka).

The edges of Silence/ Photo: Promo (Bioskop Balkan)
The edges of Silence/ Photo: Promo (Bioskop Balkan)

Koordinatorka performansa je umetnica iz Rusije, Olga Uzikaeva koja je svoje obrazovanje započela u baletskoj školi, a klasičnim plesom i baletom bavi se do 2014. kada je počela da se  zanima za savremeni ples i performans.

Od tada je pohađala veliki broj radionica za profesionalne plesače, sa renomiranim svetskim koreografima.

Od septembra 2018. živi u Srbiji gde istražuje savremenu nezavisnu umetničku scenu, a u svojoj umetničkoj praksi zainteresovana je za interakciju između zvuka – muzike, buke, izgovorene reči – i pokreta, uz upotrebu instant komponovanja i improvizacijskih sredstava.

The edges of Silence/ Photo: Promo (Bioskop Balkan)
The edges of Silence/ Photo: Promo (Bioskop Balkan)
Previous post

Mortal Kombat 6. novembra u Hali 6 Novosadskog sajma

Next post

E to je prava rokerska priča... Snima se biografski film o Oziju i Šeron Ozborn

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *