Beogradski sindikat u SPENS-u na Dan oslobođenja Novog Sada

0
125
Beogradski sindikat/ Photo: youtube.com printscreen
Beogradski sindikat/ Photo: youtube.com printscreen

Posle dužeg vremena, Beogradski sindikat će konačno održati veliki solistički koncert u Srbiji, na premijeri ratnog i patriotskog filma “Dan pobede – filmske priče o osvajanju slobode”.

Koncert će biti održan 9. novembra 2021. godine u Novom Sadu, u Velikoj dvorani SPENS-a, a filmski program će trajati od 10. do 14. novembra u Kulturnom centru Novog Sada. Festival će se, osim u Novom Sadu, održavati i u Istočnom Sarajevu, u Republici Srpskoj i Budvi, u Crnoj Gori.

Otvaranje i koncert zakazani su za 9. novembar, kada se obeležava Dan oslobođenja Novog Sada, odnosno na dan kada je 1918. godine, iz pravca Petrovaradina, kroz “Beogradsku kapiju”, u Novi Sad trijumfalno umarširala Srpska vojska, predvođena majorom Vojislavom Bugarskim.

Ear Ckassic Film Festival, plakat
Ear Ckassic Film Festival, plakat

Osnivač festivala i organizator koncerta je Goran Marić, u javnosti poznat kao legendarni menadžer Malkolm Muharem, kaže da je planiran dolazak publike iz cele Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Švedske i drugih zamalja u kojima žive Srbi, kao i prisustvo i učešće velikog broja srpskih intelektualaca, umetnika i javnih ličnosti, čime će biti simbolizovano i prestavljeno jedinstvo srpskog sveta, kao neraskidive nacionalne i kulturne celine.

ŠTA ĆE OSTATI NA KRAJU OVOG LOVA U MUTNOM…? BEOGRADSKI SINDIKAT OBJAVIO NOVU PESMU I SPOT “DAN PO DAN”

Feđa Dimović, frontmen Beogradskog sindikata, povodom predstojećeg koncerta je izjavio da se raduje što posle skoro jedne decenije nastupaju baš u Novom Sadu:

– Naš poslednji koncert je bio spektakularan, SPENS je bio ispunjen do poslednjeg mesta, bilo je brdo pozitivne energije. Čast nam je da možemo dati doprinos obeležavanju Dana oslobođenja Novog Sada i što ćemo se zajedno sa našim ljudima iz cele Srbije, okruženja i Evrope podsetiti velikih ličnosti iz naše istorije.

Beogradski sindikat je poznat ne samo kao muzička hip-hop grupa, već i kao jedan od najuticajnijih društvenih pokreta na ovim prostorima, čijevladi britke rime utiču ne veliki broj ljudi različitih generacija i nadahnjuju ih da misle svojom glavom. Njihovi veliki hitovi “Dogodine u Prizrenu” i “Sviće zora” učvrstili su njihov status nacionalnih heroja popularne kulture.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime