Home»Muzika»Zbog velikog interesovanja – Live streaming koncerta No Borders Orchestra u Muzeju Jugoslavije

Zbog velikog interesovanja – Live streaming koncerta No Borders Orchestra u Muzeju Jugoslavije

4
Shares
Pinterest Google+
No Borders Orchestra/ Photo: Karlo Cargonja
No Borders Orchestra/ Photo: Karlo Cargonja

Za sve koji nisu uspeli da se prijave i rezervišu mesto (zbog ograničenog broja posetilaca) za koncert u Muzeju Jugoslavije, evo lepe vesti – organizator je obezbedio live streaming koncerta, koji možete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu No Borders Orchestra u nedelju, 24. oktobra u 20:00 časova.

Nastupom u Beogradu ovaj simfonijski orkestar obeležava završnicu turneje pod nazivom “No Return to Normality”

– Divno je da smo posle dve godine ponovo u Beogradu. Regionalna turneja je bila potpuno fenomenalna, sa ovacijama u svim gradovima. Zbog velikog interesovanja publike u Beogradu, a ogranicenog broja posetilaca zbog korona mera, odlučili smo da organizujemo live streaming za sve one koji neće moći da budu sa nama u sali. Nadamo se da ćete osetiti makar delić magije koja se na svim NBO koncertima ostvari između muzičara i publike – poručio je Premil Petrović, umetnički direktor i dirigent orkestra.

No Borders Orchestra/ Photo: Karlo Cargonja
No Borders Orchestra/ Photo: Karlo Cargonja

NBO ovom turnejom postavlja pitanje da li želimo da se vratimo u stanje pre pandemije i želi da podstakne ljude da razmisle o vremenu posle pandemije, na šta ukazuje i naziv turneje “No Return to Normality”.

Upravo zbog toga, sve kompozicije u okviru repertoara na ovoj turneji odražavaju transformaciju. NBO muzikom šalje poziv svima da je promena neophodna.

ZA KRAJ REGIONALNE TURNEJE… NO BORDERS ORCHESTRA 24. OKTOBRA U MUZEJU JUGOSLAVIJE

Koncert u Muzeju Jugoslavije otvara jedno od najznačajnijih dela američke minimalističke muzike 20. veka, kompozicija “Shaker Loops” Džona Adamsa.

Program uključuje i kompozicije Maksa Rihtera “Vivaldi recompsed” u kojoj kao solista nastupa Vladimir Kostov, violinista i koncert majstor Makedonske filharmonije. Na programu je i Rihard Štraus (Metamorphosen), kao i porudžbinu NBO-a od hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića.

No Borders Orchestra je ansambl u kome sviraju najbolji profesionalni muzičari sa prostora bivše Jugoslavije.

Svojim delovanjem, pored vrhunskog umetničkog dometa o čemu svedoči izdanje za Universal Music pod etiketom Deutsche grammophon, NBO služi kao platforma za prevazilaženje nacionalizma, ksenofobije, homofobije, rasizma i drugih vrsta predrasuda.

Previous post

Opet frka oko Supermena... Zašto se sad bune Indijci?

Next post

Bastille predstavili video singl "No Bad Days“ i najavili novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *