Home»Muzika»Bastille predstavili video singl “No Bad Days“ i najavili novi album

Bastille predstavili video singl “No Bad Days“ i najavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Bastille/ Photo: Sarah Louise Bennett (promo, Universal Music Serbia)
Bastille/ Photo: Sarah Louise Bennett (promo, Universal Music Serbia)

Poznati britanski bend Bastille objavio je novi video singl pod nazivom “No Bad Days“. Ova numera ujedno je i najava njihovog predstojećeg studijskog izdanja “Give Me The Future”.

Na albumu će se naći 13 numera, među kojima i već objavljeni singlovi “Distorted Light Beam“, “Thelma + Louise“, “Give Me Te Future“  kao i “No Bad Days“.

Izdanje “Give Me The Future“ predstavlja omaž čovečanstvu u vremenu tehnologije i opisuje neobičnost vremena koje nekada izgleda kao naučna fantastika.

Album istražuje fenomenalne mogućnosti, ali i mračnu stranu života na internetu. Ovo izdanje, koje je u osnovi zabavno i odiše plesnim elektronskim zvukom, provocira i pruža osećaj distopije.

Bastille/ Photo: Sarah Louise Bennett (promo, Universal Music Serbia)
Bastille/ Photo: Sarah Louise Bennett (promo, Universal Music Serbia)

– Rad na pesmama u ovom apokaliptičnom periodu, kada su svi zatvoreni kod kuće i prikovani za ekrane, podražava osećaj da je postalo veoma teško razlikovati šta je stvarno, a šta ne. Živimo u vremenu laži, lažih vesti i lažljivih svetskih lidera. Na internetu možemo biti ko god poželimo, ali to utiče na našu samosvest i taj uticaj je ogroman i fascinantan – izjavio je Dan Smit, pevač benda o inspiraciji za predstojeći album.

Britanski bend Bastille postao je poznat široj publici objavljivanjem hita pod nazivom “Pompeii“ i od tada su jedan od najznačajnijih pop bendova današnjice.

Objavljivanje albuma “Give Me The Future“ planirano je za 4. februar sledeće godine.

U nastavku možete da pogledate futuristički spot za “No Bad Days“ koji je režirao pevač benda Dan Smit u saradnji sa Trash Factory…

Previous post

Zbog velikog interesovanja - Live streaming koncerta No Borders Orchestra u Muzeju Jugoslavije

Next post

Povratak u podzemlje Cetinjske ulice... Goblini 29. oktobra u SubBeernom Centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *