Home»Muzika»Razum je pobedio… Školski odbor odlučio: Direktorka koja voli Iron Maiden ostaje na poslu

Razum je pobedio… Školski odbor odlučio: Direktorka koja voli Iron Maiden ostaje na poslu

5
Shares
Pinterest Google+
Šeron Barns&Edi/Photo: eden.dsbn.org/screenshot
Šeron Barns&Edi/Photo: eden.dsbn.org/screenshot

“Naše je uverenje da je muzički ukus subjektivan i podržavamo da i učenici i zaposleni uživaju u raznim žanrovima”, obrazloženje je školskog odbora srednje škole St. Catherines u Ontariju u Kanadi.

Posle peticije “zabrinutih roditelja” kojom se traži smena Šerron Barns, direktorke škole St. Catherines zbog objave “satanskih” slika na Instagramu povezanih s bendom Iron Maiden, školski odbor je doneo odluku da ona može da ostane na svom poslu.

Direktorki škole preti otkaz zbog Iron Maidena… Pišu se peticije, zaratili roditelji i učenici…

Kako je ranije objavljeno, peticija je tražila uklanjanje ili premeštanje Barns s mesta direktorke u srednjoj školi St. Catherines u Ontariju u Kanadi, nakon što je na društvenim mrežama objavila dve slike na kojima je izraženo njeno obožavanje grupe Iron Maiden. Na jednoj slici ona je pozirala ispred registarske tablice “Iron Maiden”, sa zastavom benda, pokazujući “rogove” što je deo ikonografije heavy metalaca, kao i nakit, ručni rad, broja 666 koji se smatra satanističkim simbolom.

Šeron Barns/Photo: instagram screenshot
Šeron Barns/Photo: instagram screenshot

Zabrinuti roditelji su zbog toga pokrenuli peticiju na Change.org, dok su se učenici na istoj platformi javili s kontra-peticijom zahtevajući da Šeron Barbns “kao najbolja i najagilnija” direktorka dotad u školi St. Catherines ostane.

Prilikom zasedanja školskog odbora Barns se nije izjasnila, ali je portparolka  školskog odbora za National Post rekla:

– Kao što možete da vidite, direktorka Barns, kao i svi mi, prilično smo iznenađeni kako je njezin post na Instagramu doveo do dve peticije i postao tema od interesa širom sveta – rekla je Kim Sviniy, glavna službenica za komunikacije u okružnom školskom odboru Niajgare. – Gospođu Barns poznajemo kao strastvenu i predanu vaspitačicu koja je najsrećnija kad može da se usredsredi i poveže sa svojim učenicima – zaključila je Svini posle odluke školskog odbora u korist Šeron Barns.

Previous post

Završen konkurs za Mobil Music Fest #3 - Uskoro kreće glasanje za finaliste!

Next post

Prekinimo MUK... Iskaz i Marčelo & Napeti Quintet 29. oktobra na Petrovaradinskoj tvrđavi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *