Home»Muzika»Magični zvuk severa slušaćemo ipak tek sledeće godine… Wardruna 11. jula 2022. na Tašmajdanu

Magični zvuk severa slušaćemo ipak tek sledeće godine… Wardruna 11. jula 2022. na Tašmajdanu

4
Shares
Pinterest Google+
Wardruna/ Photo: Kim Ohrling (promo, Charm Music)
Wardruna/ Photo: Kim Ohrling (promo, Charm Music)

Norveški bend Wardruna, zbog trenutne epidemiološke situacije prinuđen je da po treći put odloži svoju evropsku turneju, tako da će i beogradski koncert koji je trebalo da bude održan 12. novembra u Sava Centru, pomeren za 11. jul 2022. godine na Tašmajdanu.

Iako je prvobitno planirano da beogradski koncert bude deo turneje koja se održava u zatvorenim dvoranama, menadžment benda je odlučio da Beograd uvrsti na listu gradova koji će biti deo evropske “Nordic Night Open Air Tour 2022“ tokom jula sledeće godine.

Ovo će ujedno biti i slavljenička turneja, jer se naredne godine navršava dve decenije rada ovog benda, koji na svojim nastupima širom sveta predstavlja staru mudrost i tradiciju Skandinavije, a čiji su koncerti uvek rasprodati.

 Wardruna/ Photo: Ole Johs. Brye
Wardruna/ Photo: Ole Johs. Brye

– Zbog još uvek neizvesne situacije i stalnih promena propisa i ograničenja putovanja od zemlje do zemlje, nemamo druge mogućnosti nego da evropsku turneju pomerimo na 2022. i 2023. godinu. Jedino pozitivno u celoj situaciji je što smo na listu dodali još nekoliko gradova. U svoje ime i celog Wardruna tima, želeo bih da vam se zahvalim na strpljenju, razumevanju i podršci tokom ovog izazovnog perioda –  izjavio je Einar Selvik, osnivač grupe.

Bend Wardruna je poznat i po tome što održavaju ograničeni broj koncerata tokom godine, tako da evropska turneja 2022. godine obuhvata samo 11 gradova, a Beograd je jedina prestonica sa prostora bivše Jugoslavije gde će Wardruna da nastupi.

Magiju skandinavskog folka članovi benda Wardruna prenose publici koristeći antičke nordijske instrumente, ali i tradiciju skandinavskih pesnika i pripovedača bez žanrovskih ograničenja. Njihovi nastupi su dinamični, a svaki koncert je drugačiji, jer se na poseban način povezuju sa ljudima i prostorom u kome nastupaju.

Ulaznice za ovaj koncert možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona po cenama od 3.200 dinara za tribine i 3.900 dinara za sedenje u parteru.

Sve do sada kupljene ulaznice važe za koncert koji će biti održan 11. jula 2022. godine na Tašmajdanu.

Previous post

Vodič kroz filmske poslastice 17. Slobodne zone

Next post

Kraljevi uzaludnih pokušaja... Coldplay 5 puta bezuspešno pokušavali da "uvale" svoje pesme u filmove o Bondu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *