Home»Muzika»“Body or Soul” je treći singl kojim The Gentleman najavljuje novi album

“Body or Soul” je treći singl kojim The Gentleman najavljuje novi album

4
Shares
Pinterest Google+
The Gentleman/ Photo: Promo (Itek Music)
The Gentleman/ Photo: Promo (Itek Music)

“Body or Soul” treći je singl s predstojećeg albuma “Hide & Seek” hrvatskog kantautora The Gentlemana. Muziku je napisao sam The Gentleman, tekst Mrs. Dulovsky, a aranžman za poznata hrvatska jazz muzičarka Lana Janjanin.

The Gentleman nas rečima pjesme “Body or Soul”, napisanoj u pop/neo-soul stilu, vodi kroz kompleksan odnos između fizičkih i duhovnih vrednosti u složenoj ljudskoj prirodi.

THE GENTLEMAN PREDSTAVIO NOVI VIDEO SINGL “YOU ALWAYS CAME IN FLOWERS”

– To je pjesma koja govori o tijelu i duši, ali ne o njihovoj sjedinjenosti, nego o nepremostivom rascjepu. Koga volimo u tom tijelu, koga vidimo kad gledamo u dušu i zašto se ne prepoznajemo u očima drugih? Naša nesloboda ugrađena u veznik “ili” traga za odgovorom kako se sjediniti sa sobom, usprkos očekivanjima drugih – istakla je autorka teksta Mrs. Dulovsky.

U numeri “Body or Soul“ The Gentleman je pored vokalnih deonica, odsvirao alt i tenor saksofon, a  pridružili su mu se i muzičari: Marko Ferlan (gitara i bas gitara), Goran Vdović (bubanj), Marin Hraščanec (klavijature), Aljaž Razdevšek (tenor saksofon), kao i prateći vokali Laura Mjeda i Helena Hraščanec. Cover singla izradila je mlada umetnica Hana Belobrk. Snimanje, miks i mastering pesme urađeni su u studiju Intek Music od strane producenta Marina Hraščaneca.

Spot potpisuje Dinko Šimac sa kojim The Gentleman već duže vreme sarađuje.

The Gentleman/ Photo: Promo (Itek Music)
The Gentleman/ Photo: Promo (Itek Music)

– Meni je snimanje ovog spota bilo možda čak i najdraže snimanje do sada. Na neki način i ostvarenje mog dječačkog sna, jer sam baš takve spotove oduvijek najviše volio. U spotu glume moji prijatelji i suradnici Tena Rak, Buga Klara Blanuša, Hana Belobrk, Marko Benjak, Ivan Grobenski, Helena Fuker, Aljaž Razdevšek i Juraj Kovač. Za posebnu atmosferu u videospotu sigurno je zaslužno i samo mjesto snimanja, kultni koprivnički klub Kugla, koji je sada zatvoren i više ne radi, a sve nas uz taj prostor vežu draga sjećanja i uspomene. Nismo mogli odabrati bolje mjesto – kazao je The Gentleman i dodao:
– Želja mi je ovom pjesmom promicati slobodu ljubavi te osobnu slobodu bivanja u ovome svijetu. To je ujedno i moj osobni cilj. Neki ljudi zbog svojih fizičkih „nedostataka“ bivaju nedoživljeni od strane društva ili na bilo koji način marginalizirani. Pjesma “Body or Soul” i novi videospot slave različitost koja čini naše društvo istovremeno izazovnim i prekrasnim. Prekrasnost dolazi onda kada si dopustiš vidjeti. Kalup je možda siguran, no zasigurno nije jednako živ i zanimljiv. Na kraju dana, Body or Soul, ovisi o tebi.

THE GENTLEMAN NOVIM SINGLOM “HIDE & SEEK” NAJAVLJUJE ISTOIMENI ALBUM

Pesma “Body or Soul” u izdanju izdavačke kuće Intek Music dostupna je za slušanje na digitalnim platformama od 15. oktobra.

Novi album The Gentlemana “Hide & Seek” pojaviće se na tržištu 29. oktobra i biće objavljen u digitalnom obliku na streaming servisima. Na njemu će se naći osam novih pesama, koje su napisane i snimljene tokom poslednje dve godine.

Previous post

Hornsman Coyote Soundsystem ovog vikenda u Novom Sadu

Next post

Legendarna komedija "Smešna strana istorije" dobija nastavak posle 40 godina, u projekat uključen i Mel Bruks

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *