Home»Muzika»Dejvid Koverejl konačno objasnio zašto je pozvao Dina Jelusića u Whitesnake

Dejvid Koverejl konačno objasnio zašto je pozvao Dina Jelusića u Whitesnake

4
Shares
Pinterest Google+
Dejiv Koverdejl/Photo: YouTube printscreen
Dejiv Koverdejl/Photo: YouTube printscreen

U julu ove godine Whitesnake je objavio da je za svoju predstojeću turneju angažovao hrvatskog pevača i multiinstrumentalistu Dina Jelusića.

Jelusić je član multi-platinaste prodajne grupe Trans-Siberian Orchestra, a ranije je bio deo Dirty Shirleya (sa legendarnim Džordžom Linčom), Animal Drivea (koji je nažalost prestao da postiji) i snimao sa mnogim drugim sjajnim muzčarima. Osim što je frontmen, njegov glavni instrument su klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorištem.

Koverdejlova bela zmija guta gitariste… Kroz Whitesnake ih je do sada prošlo – čak 12!

Upitan u novom intervjuu za Antihero Magazine kakva će biti Dinova uloga na poslednjoj turneji Whitesnakea, vođa benda Dejvid Koverdejl rekao je:

– Biće razlog zašto imam dvojicu gitarista. Uvek sam gledao Whitesnake kao orkestar – objasnio je. – Ne vidim ga kao bend. Ne želim da dvojica gitarista sviraju potpuno istu pesmu na isti način, ili samo harmonije, želim dvojicu suprotnih gitarista… imate zapaljivog Džoela Hoekstru, potpuno različitog od naelektrisanog Reba Biča. I ovo ne kažem da bih omalovažavao Mišela[Lupi, klavijaturista Whitesnakea]. Mišel je potpuno siguran. Obožavam ga i ono što donosi Whitesnakeu.

Whitesnake/ Photo: AleX
Whitesnake/ Photo: AleX

– Godine 2019. Dinov bend je svirao pre nas u Zagrebu, pa sam rekao: “Ko je to, jebote?“. I hteo sam da kažem: “Vau, to dete je super.” A Džoel je rekao: “Da, radio sam s njim u Trans-Siberian Orchestra. On je sjajan momak”. A ja sam rekao, “Taj tip je zmija, ortak”. I rekao sam : “Ne govori mi ništa. Držaću oči i uši na njemu”.

– Dakle, mislim da će to biti fantastično – dodao je Koverdejl . – Imaću orkestar klavijatura za mnogo pesama Whitesnakea koje su velike epske pesme, koje se čine orkestralnim i bez orkestra na bini sa nama.

– Mislim, momak je sjajan, jedva čekam da pevam sa njim. Već imam tri pevača koji su dovoljno dobri da budu frontmeni, sa Majklom Devinom i Mšelom Lupijem i Rebom Bičom; oni su zaista odlični pevači. Šta nije u redu sa tim da ćemo imati još jednog? I mislim da je super momak. On trenutno ima zakonske probleme, ali talenat, vera i hrabrost će uvek pobediti. I jedva čekam da počnemo sa probama, zaista ne mogu da dočekam. Biće mi veoma uzbudljivo dodavanje još jednog začina u već dobar koktel.

Dino Jelusić: Čestitaju mi ulazak u Whitesnake kao da sam dobio nagradu za životno delo…

Prošlog meseca, Dino je rekao Moniki Moreiri za More Than Words o svom angažmanu u Whitesnakeu:

– Pa, David je spomenuo da bi voleo da me odveze do svoje kuće i da bi voleo da napišemo neke pesme za Whitesnake. Sviraću klavijature. Baviću se pratećim vokalom. Sviraću gitare na nekoliko pesama – objasnio je. – I to je koliko ja znam.

Na pitanje da li je na neki način pomalo tužan što zna da će ovo verovatno biti oproštajna turneja Whitesnakea, Dino je rekao:

– Pa, ne. Svaki bend ima datum isteka. Whitesnake traje već 40, 50 godina. Više od 40 godina – od ’78. ili ’77., kada je izašao prvi album. Ali ponosan sam što sam poslednji član Whitesnakea ikada. Kada vidite momke koji su svirali u ovom bendu. Imali ste Džona Lorda. Imali ste Dona Ajrija, pa ste imali Timotija Drurija, Mišela Lupija i mene. To je pet klavijaturista grupe Whitesnake. Bilo ih je još nekoliko koji su svirali uživo – da, Pol Mirkovič je 1994. svirao. Da, bilo ih je još nekoliko. Ali, da, to je definitivno lep deo istorije u nastajanju.

Dino Jelusić se navikava na slavu… Novi član Whitesnake s fanovima podelio šta se dešava na njegovom WhatsAppu

29. oktobra Whitesnake će objaviti ponovo remasterovan i remiksovan CD i LP deluxe izdanje “Restless Heart”, zajedno sa neobjavljenim demo i studijskim izdanjima i DVD -om.

Coverdaleu su 2017. kolena zamenjena titanijumom nakon što je bolovao od degenerativnog artritisa. Kasnije je objasnio da je imao toliko bolova zbog artritisa u kolenima da mu je to otežalo sposobnost nastupa uživo. Whitesnake su najavili i neke od datuma predstojeće svetske turneje vezane za Evropu, na kojim će im specijalni gosti biti grupe Ebrope.

HL/Izvor: blabbermouth.net

Previous post

Devete Somborske muzičke svečanosti od 28. do 31. oktobra na više lokacija u gradu

Next post

Video singlom “Jednog dana” banjalučki Sopot najavljuje novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *