Velika anketa Pitchforka… Objavljena lista 200 najboljih albuma u poslednjih 25 godina, jedan bend – bez konurencije

0
100
Oglasi
Pitchfork, screenshot
Pitchfork, screenshot

Muzički internet portal Pitchfork napravio je veliku anketu među svojim čitaocima povodom 25 godina rada ie izabrao 200 najboljih albuma svih vremena.

Pitcfork je prisutan na globalnoj muzičkoj sceni punih 25 godina. Povodom ove okrugle godišnjice tokom leta su organizovali veliku anketu među svojim čitataocima kako bi odabrali 200 najboljih albuma po njihovom mišljenju. Rezultate ankete su objavili u petak 15. oktobra, a spisak ljudi koji su glasali više je od običnog, jer je riječ o interaktivnom prikazu koji pokazuje kakav je rodni identitet čitalaca, njihova starost, lokacija i godine starosti.

TOP LISTA GOSPODARA INTERNETA… BEZ OVIH 8 PESAMA BIL GEJTS NE BI MOGAO DA ŽIVI, ZANIMLJIVO JE UZ KOJU JE PESMU NASTAO WINDOWS 95

Jednako je zanimljiva činjenica da su objavili liste najboljih albuma po glasovima žena, muškaraca i nebinarnih osoba odnosno čitalaca koji nisu rodno opredeljeni.

Na glavnoj listi albuma po mišljenju čitalaca našla su se čak tri albuma grupe Radiohead. Prvo mesto je pripalo njihovom albumu ‘Kid A’, drugo mesto albumu ‘OK Computer’ i četvrto mesto albumu ‘In Rainbows’. Treće mesto pripalo je Kanje Vestu, odnosno njegovom albumu ‘My Beautiful Dark Twisted Fantasy’. Na peto mesto smestio se album ‘To Pimp a Butterfly’ Kendrika Lamara koji se s albumom ‘good kid, m.A.A.d city’ našao i na devetom mestu. Šesto mesto pripalo Frenku Oušnu s albumom ‘Blonde’, sedmo grupi Arcade Fire i albumu ‘Funeral’, a osmo mesto je zauzeo album ‘Is This It’ grupe The Strokes. Deseto mesto je zauzeo album ‘Yankee Hotel Foxtrot’ grupe Wilco.

MOŽDA VAM SE OVA LISTA NEĆE BAŠ SVIDETI, ALI TAKO STOJE STVARI… OVO SU NAJPOPULARNIJI MUZIČARI 21. VEKA

Na top listi albuma po izboru žena prvo mesto pripalo je Lani Del Rej i njenom albumu ‘Norman Fucking Rockwell!’. Muškarci su za najbolji album odabrali album ‘Kid A’ grupe Radiohead dok su rodno neopredeljeni kao najbolji album odabrali Kendrika Lamara ‘To Pimp a Butterfly’.

Kompletnu listu svih 200 albuma kao i interaktivni uvid u glasačko telo portala Pitchfork možete pogledati na ovom linku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime