Home»Muzika»Riječki Atmospheric singlom “Ako tko pita” predstavlja novi studijski album

Riječki Atmospheric singlom “Ako tko pita” predstavlja novi studijski album

4
Shares
Pinterest Google+
Atmospheric/ Photo: Promo (Dallas Records)
Atmospheric/ Photo: Promo (Dallas Records)

Pesma “Ako tko pita” je sedmi video singl sa novog, petog po redu, albumaa “Skrivena duga” riječkog muzičkog projekta Atmospheric.

“Ako tko pita” pesma je čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je Atmospheric njome želeo da prenese je poruka o svojevrsnoj letargija koja je prisutna u mnogima.

DOK DOBUJE “KIŠA” U RITMU ATMOSPHERICA… RIJEČKI ELEKTRO POP BEND PREDSTAVIO NOVI VIDEO SINGL

Nezadovoljstvo u raznim segmentima ljudskog postojanja teret je koji nije lako nositi, ali je opcija koju mnogi radije biraju.

“Ćutii, dobro je, ne talasaj” – umesto odluke i borbe za bolje. Ljudi traže beg od stvarnosti, jaka je želja za povratkom u priodni čovekov svet, samo treba hrabrosti za taj prvi korak. A kad se dogodi, sve se menja, na bolje.

Atmospheric / Photo: Ana Bartoniček i Viktor Pravdica (Dallas Records, promo)
Atmospheric / Photo: Ana Bartoniček i Viktor Pravdica (Dallas Records, promo)

Lado Bartoniček (vokal, gitare, klavijature i programiranje), Martina Majerle (vokal) i Marko Sedlak (solo gitara), albumom “Skrivena duga” obeležavju 20. godišnjicu rada benda.

U pedesetak minuta i kroz 13. pesama, ispričali su svoju muzičku priču koja je presek zajedničkog stvaranja od samih početaka Atmospherica pa sve do danas.

Autor muzike, stihova i aranžmana je Lado osim obrade pesme “Iznenadi me”, grupe Xenia iz 1983. godine (autor Robert Funčić) u kojoj je ženski gost-vokal Mirna Škrgatić, i za koju Lado potpisuje aranžman.

Foto i dizajn covera/ Ana Bartoniček i Viktor Pravdica
Foto i dizajn covera/ Ana Bartoniček i Viktor Pravdica

Album nosi naslov po istoimenoj pesmi koju su odlučili da predstave u dve verzije. U drugoj, dužoj verziji “Skrivene duge” vokal je Mia Egredžija iz riječkih Putokaza, a na albumu gostuju i Franjo Jardas, koji je odsvirao bas gitaru u pjesmi “Samo me sanjaj”, i Ivo Huljev na električnoj gitari u pesmi “Ako tko pita”.

Autori fotografija su Ana i Lado Bartoniček dok postprodukciju covera albuma potpisuje Viktor Pravdica. Tehnička podrška u realizaciji bili su Borut Kružić i Hrvoje Dragosavić.

STIGAO NOVI VIDEO SINGL RIJEČKOG AMBIENT ELECTRO POP BEND… ATMOSPHERIC NAM OTKRIO “SKRIVENU DUGU”

– Bilo je lijepo oživjeti pjesme sa samih početaka projekta Atmospheric i prisjetiti se kako smo zvučali tada, kao vrlo mladi ambijentalni elektropop band. Također slušatelji će prepoznati evoluciju samog zvuka i ideja u novonastalim pjesmama čije je stvaranje s Ladom uvijek artistički zanimljivo i pomaknuto od domaćeg mainstreama, što je ujedno i naša prepoznatljivost – izjavila je Martina Majerle.

Spajanje raličitih zvukova i melodija, tempa i vokala, prepoznatljiv su i autentičan potpis Atmospherica, a “Skrivena duga” njihova je nova muzička knjiga ispirisana životnim pričama.

Previous post

Fender predstavio gitaru Kurt Cobain Jag-Stang u znak obeležavanja 30 godina albuma "Nevermind"... Cena - nije mala...

Next post

"Šuma i zvezde“... Izložba fotografija Frančeska Amorozina u galeriji Italijanskog instituta za kulturu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *