Home»Muzika»Fender predstavio gitaru Kurt Cobain Jag-Stang u znak obeležavanja 30 godina albuma “Nevermind”… Cena – nije mala…

Fender predstavio gitaru Kurt Cobain Jag-Stang u znak obeležavanja 30 godina albuma “Nevermind”… Cena – nije mala…

4
Shares
Pinterest Google+
Kurt Kobejn, Fender, promo
Kurt Kobejn, Fender, promo

Gitara je nastala na osnovu prilagođenog personalizovanog modela pokojnog Kurta Kobejna, koji je kombinova njemu omiljene elemente iz gitara Fender Jaguar i Mustang.

Ne znam da sviram i zabole me za to… Autokarikatura Kurta Kobejna prodata na aukciji za više od 280.000 dolara

Jag-Stang je također uvažio Kobejnove sopstvene dizajne i crteže, koji se mogu naći u njegovim ličnim dnevnicima, za njegovu idealnu Fender gitaru. Kobejn je nekoliko puta svirao Jag-Stang na turneji “In Utero” pre svoje smrti u aprilu 1994. godine.

Kobejnov crtež gitare/Fender.com
Kobejnov crtež gitare/Fender.com

– Otkad sam počeo da sviram, uvek su mi se sviđale određene stvari na određenim gitarama, ali nikada nisam mogao da pronađem  savršenu kombinaciju svega što sam tražio – rekao je Kobejn u intervjuu za Fender Frontline 1994. godine i zaključio tada: – Jag-Stang je najbliže tome što znam.

Ingvi Malmstin: Zbog Edija Van Hejlena, Bog ga blagoslovio. Fender Stratocaster je izašao iz mode, a to je za mene ispalo sjajno

Dostupna u modelima za levu i desnu ruku, kao i u bojama Fiesta Red i Sonic Blue, gitara Cobain Jag-Stang ima telo od johe, vrat prstohvata od ružinog drveta, jedan singl-coil magnet i jedan dupli humbucker.

Fender predstavio novu kolekcija gitara u čast Kurta Kobejna i Primal Scream… čak nisu ni preskupe

– Kad smo pogledali skice koje je Kurt Kobejn izradio za svoju gitaru iz snova, bili smo impresionirani koliko je njegov dizajn bio kompleksan – rekao je Džastin Norvel, iz Fender Productsa, u izjavi u kojoj dalje stoji: – Poštovali smo originalni model – sve specifikacije novog Jag Stanga su takve kakve su zamišljene. Zaista smo hteli da to bude usklađeno s Kurtovom vizijom. Kroz našu dugogodišnju vezu s naslednicima Kurta Kobejna, oduvek smo znali da želimo da oživimo njegovu viziju. Bila mi je ogromna čast da pomognem da se ostvari njegova ideja i oživi ovaj model.

Cena gitare Kurt Cobain Jag-Stang iznosi 1.473,00 evra, a više informacija o instrumentu možete saznati na ovom linku.

Previous post

Placebo ipak u Skoplju, novi datum je 16. jul 2022.

Next post

Riječki Atmospheric singlom "Ako tko pita" predstavlja novi studijski album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *