Home»Kult»Maratonci trče u znak sećanja na Tošeta…  Memorijalna trka od Nove Gradiške do Kruševa na 14. godišnjicu smrti legendarnog pevača

Maratonci trče u znak sećanja na Tošeta…  Memorijalna trka od Nove Gradiške do Kruševa na 14. godišnjicu smrti legendarnog pevača

4
Shares
Pinterest Google+
Toše Proseki/Photo: YouTube printscreen
Toše Proseki/Photo: YouTube printscreen

Tužna godišnjica biće obeležena u subotu, 16. oktobra – tog dana navršiće se 14 godina otkako je u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške poginuo makedonski pevač Toše Proeski.

Balkanski Elvis Prisli, kako ga je nazvao BBC News, napustio nas je u 26. godini, ostavivši nam u nasleđe neizbrisiv trag kao umetnik i čovek.

U spomen na muzičara koji nije želeo da mu skidaju kapu, već da se ponose njime, maratonci će i ove godine trčati memorijalni maraton, od Nove Gradiške u Hrvatskoj, do Kruševa u Severnoj Makedoniji, gde počiva Proeski. Maraton kreće 14. oktobra u 17 časova, sa stadiona fudbalskog kluba Sloga u Novoj Gradiški.

PREMIJERNO OBJAVLJENA PESMA KOJOM JE TOŠE PROESKI TREBALO DA OSVOJI SVET…

Koliko je veliko srce imao Toše, i kako je uvek pomagao onima kojima je najpotrebnije, govore i njegove reči “Ve sakam site” (Sve vas volim). Pevač anđeoskog glasa i tople duše, živeo je za koncerte i razmenu energije sa publikom. Na svom poslednjem koncertu u karijeri, na Gradskom stadionu u Skoplju, 5. oktobra 2007, sa koga je prihod išao za obnovu sto osnovnih škola širom Makedonije, dobio je statuetu Majke Tereze, od istoimene fondacije, u znak zahvalnosti za humanitarni rad. Poklonio ju je majci Dominiki, koja ga je od malih nogu učila o važnosti dobrotvornog rada. Za publiku je te noći imao poseban zahtev – zamolio ih je da sa svojim mobilnim telefonima naprave “zvezdano nebo” i da ne dozvole da se ono ugasi.

I nije…

Previous post

Malkolm Mekdauel progovorio o torturi na snimanju Kjubrikovog “A Clockwork Orange”

Next post

Ovacije za Julijana Rahlina i Saru Mekelrevi posle koncerta na Kolarcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *