Home»Film»Malkolm Mekdauel progovorio o torturi na snimanju Kjubrikovog “A Clockwork Orange”

Malkolm Mekdauel progovorio o torturi na snimanju Kjubrikovog “A Clockwork Orange”

4
Shares
Pinterest Google+
Paklena pomorandža/printscreen
Paklena pomorandža/printscreen

Prošlo je pola veka od prikazivanja čuvenog klasika “A Clokwork Orange” (1971), a glumac Malkolm Mekdauel  se nedavno osvrnuo na torturu koju je proživeo sa rediteljem Stenlijom Kjubrikom.

O Kjubrikovom pristupu na setu mnogo puta se polemisalo i aspekat njegovog bizarnog odnosa prema glumcima ni ovde nije izostao. Jedna scena sa Ejdrien Kori snimana je 39 puta, dok Malkolm nije rekao da više ne može da je udara. Kjubrik je zaključio da se sjajna gluma događa kada su glumci “nespremni” i preplavljeni emocijama.

– Jedan od električara rekao je: ‘Pokušava da te ubije, Malk, pokušava da te ubije – priseća se Malkolm. – On je bio kontroverzni čudak, bez sumnje, u svemu.

FBI ANALIZIRAO FILMSKE PSIHOPATE… OVO JE TOP 10 AUTENTIČNIH LUDAKA KOJI BI MOGLI DA ŽIVE I U VAŠEM KOMŠILUKU

Scena u kojoj Malkolm širom otvorenih očiju gleda filmove nasilja i seksa dok mu doktor sipa kapi u oči, izgrebala  mu je rožnjaču i privremeno oslepela glumca.

Snimanje filma nije ostavilo samo fizičke posledice. Neretko su izlazili naslovi u novinama kako se dešavaju stvarna nasilja na ulicama po uzoru na scene iz filma. Otvaralo se pitanje, da li svi koji su deo tog ostvarenja treba da snose odgovornost?

DA LI ZNATE ŠTA TO USTVARI PIJE ALEKS U “PAKLENOJ POMORANDŽI” KAD KAŽE “MLEKO S NOŽEVIMA”

Međutim, glumac sada navodi kako se umetnost sastoji od preoblikovanja života, ali ne stvara život niti utiče na ponašanje.

– Ljude čak i posle duboke hipnoze nemoguće je naterati da rade nešto što se suprotstavlja njihovoj prirodi – ističe.

ČETIRI NOTE U KOJE STAJE SAV NAŠ STRAH… DA LI ZNATE ZAŠTO SE JEZIVA MELODIJA IZ 13. VEKA POJAVLJUJE U FILMOVIMA IZNOVA I IZNOVA…

– ‘A Clokwork Orange’  (Paklena pomorandža) je uvek imala publiku. Uvek su generacije koje su polazile na fakultet otkrivale i gledale ovaj film, to je kao neki obred polaska. Danas mi je mnogo ugodnije da budem dečak sa plakata distopijske zlobe. Snimite takav film, odete u istoriju, ali ne možete živeti od toga. Danas sam ipak mnogo drugačija osoba nego kad sam to snimio. Bio sam klinac. Ali, da li mi je drago što sam to učinio? Apsolutno. To je izvanredno – zaključuje Malkolm.

HL/Izvor: bosonioga.com

Previous post

Sekire su ponovo otkopane... Makartni nazvao Rolling Stonese blues cover bendom, Džeger mu nije ostao dužan

Next post

Maratonci trče u znak sećanja na Tošeta...  Memorijalna trka od Nove Gradiške do Kruševa na 14. godišnjicu smrti legendarnog pevača

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *