“Brown Sugar” podelila Stonese… Da li je i dalje svirati na koncertima ili ne?

0
63
The Rolling Stones/Photo: Carlos Mulle/Universal
The Rolling Stones/Photo: Carlos Mulle/Universal

The Rolling Stones krenuli su na još jednu veliku svetsku turneju, mada su nažalost ostali bez njihovog legendarnog bubnjara, pokojnog Čarlija Votsa koji je preminuo ove godine.

Bend je planirao da krene na turneju bez Votsa i pre njegove smrti, a kako nastavljaju sa koncetrima uživo, pažnja se polako okreće drugim istorijskim elementima važnim za dugogodišnju karijeru benda.

The Rolling Stones održali prvi koncert bez Čarlija Votsa: Nedostaje nam kao član benda, nedostaje nam kao prijatelj, na sceni i van nje…

Jedna tema, posebno, je njihova pesma “Brown Sugar”, koja zvuči prilično drugačije 2021. godine nego što je to bilo u vreme kada ju je bend napisao. Neki od njihovih članova su to prepoznali i prilagili se, drugi … nisu. U intervjuu sa muzičkim kritičarem Majklom Vudsom iz The Los Angeles Timesa bend je progovorio o ovoj temi.

Vuds je izneo činjenicu da bend nije svirao uvodnu liniju sa tekstom  “Gold coast slave ship bound for cotton fields“.

– Shvatio si to, ha? Ne znam. Zar ljudi nisu već razumeli da je ovo pesma o užasima ropstva? Ali pokušavaju da ne obraćaju pažnju na to. Trenutno ne želim da ulazim u sukobe sa svim tim sranjem. Ali se nadam da ćemo moći da vaskrsnemo ovu pesmu u njenoj staroj slavi na duže staze – kaže Kit Rilčards.

Mik Džeger, međutim, ima malo drugačiji stav o ovoj temi, bez želje da priča o rasnim elementima.

– Svirali smo “Brown Sugar” svake večeri od 1970. godine, pa ponekad pomislite: “Za sada ćemo to prestati i videti kako će proći”. Možemo uvek da je vratimo. Set lista na koncetima na stadion je prilično komplikovana. Sinoć smo, na primer, svirali pesmu “Let It Bleed”, koju sam uspeo da sviram na gitari sa 12 žica.

HL/Izvor: uproxx.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime