Home»Muzika»Britanci objavili listu najizvođenijih muzičarki u 21. veku… i puna je iznenađenja  

Britanci objavili listu najizvođenijih muzičarki u 21. veku… i puna je iznenađenja  

4
Shares
Pinterest Google+
Peevačica, velika britanija/Photo: Pixabay
Peevačica, velika britanija/Photo: Pixabay

Britanska kompanija za licenciranje muzike PPL objavila je da je P!nk najizvođenija muzičarka 21. veka u Velikoj Britaniji i nalazi se na vrhu top 20 liste.

Lista kompanije PPL obavljena je povodom obeležavanja četvrtog izdanja Nacionalnog dana albuma koji će se održati u subotu 16. oktobra, čime se odaje počast ‘umetnosti albuma’, a ove godine će kroz format albuma istaći umetnice i njihov veliki doprinos muzici i kulturi.

Postojeća lista sastavljena je od ekskluzivnih podataka o koriščenju muzike i emitovanju s britanskih radio stanica i televizijskih kanala.

KAD UTIŠAŠ TAMU… TOP LISTA 10 NAJBOLJIH AKUSTIČNIH HARD ROCK PESAMA

Madona je zauzela visoko drugo mesto, a kroz svojih 14 studijskih albuma učvrstila se kao jedna od najuticajnijih i najuspešnijih muzičarki svih vremena. Na trećem mestu se neočekivano našla Keti Peri, čiji je treći album ‘Teenage Dream’ jedan od najpopularnijih albuma 2010-ih. Komercijalni uspeh albuma je bio apsolutan jer se čak pet pesama pojavilo na prvom mestu Billboardove Hot 100 ljestvice. To je ujedno drugi album u istoriji koji je postigao ovaj podvig, posle albuma ‘Bad’  Majkla Džeksona.

Na četvrto mesto se smestila Rijana, peto je pripalo Lejdi Gagi, a tek šesto britanskoj pevačici Adel. Zanimljivo je da je po toj listi vidljivo da čak prvih pet mesta drže američke muzičarke, a tek šesto britanska pevačica. Uz nju se na deveto mesto smjestila britanska ženska grupa Little Mix dok je sedmo mesto pripalo Bijonse, osmo Kajli Minog, a deseto Vitni Hjuston.

APSOLUTNI I NEPRIKOSNOVENI VEČITI VLADAR TOP LISTA… NARAVNO, “THE DARK SIDE OF THE MOON”

Ipak, drugi studijski album Adel ’21’ jedno je od najuspešnijih izdanja svih vremena koje je prodato u više od pet miliona primeraka i postalo je najprodavaniji album 21. veka u Velikoj Britaniji. Takođe je osvojio nagradu album godine na dodeli nagrada Grammy i BRIT Awards. Little Mix su snimili šest studijskih albuma koji su svi uvršteni među prvih pet u Velikoj Britaniji, što ih čini prvom ženskom grupom koja je postigla ovaj podvig.

Piter Litem, glavni izvršni direktor PPL-a, povodom predstojećeg Nacionalnog dana albuma rekao je:

– Nacionalni dan albuma fantastična je platforma koja prikazuje važnost formata albuma i PPL je ponosan što je ove godine deo proslave s našom listom najizvođenijih muzičarki u ovom veku. Ova lista okuplja neverovatan niz talenata koji su snimili neke od omiljenih britanskih pesama, uključujući niz najvećih i najuticajnijih albuma svih vremena.

Pogledajte kompletnu listu 20  najizvođenijih muzičarki u Velikoj Britaniji u 21. veku:

 1. P!nk
 2. Madonna
 3. Katy Perry
 4. Rihanna
 5. Lady Gaga
 6. Adele
 7. Beyoncé
 8. Kylie Minogue
 9. Little Mix
 10. Whitney Houston
 11. Taylor Swift
 12. Sugababes
 13. Kelly Clarkson
 14. Dua Lipa
 15. Ellie Goulding
 16. Christina Aguilera
 17. Diana Ross
 18. Jess Glynne
 19. Rita Ora
 20. Ariana Grande

Previous post

I zvanično i nacrtano... Novi Supermen je - biseksualac. To je rešeno... ko je sledeći?  

Next post

Headliner i Mascom poklanjaju... 15. novembra u Srbiju stiže kultni album benda Type O Negative - možda baš u tvoju kolekciju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *