Home»Muzika»Flashback»Lenon je rasturio Beatlese, a ne ja… Pol Makartni prvi put otkrio zašto je preuzeo krivicu za kraj najvećeg benda svih vremena

Lenon je rasturio Beatlese, a ne ja… Pol Makartni prvi put otkrio zašto je preuzeo krivicu za kraj najvećeg benda svih vremena

4
Shares
Pinterest Google+
The Beatles/Photo: MegaComFilm promo
The Beatles/Photo: MegaComFilm promo

Pol Makartni je izneo bombastičnu tvrdnju – da je pokojni Džon Lenon rasturio Beatlese, a ne on, koga su godinama svi smatrali krivcem.

Čuveni roker za Guardian je ispričao da je Lenon jednog dana samo došao i rekao da odlazi iz grupe.

Tell Me Who He Is… Ovo je pesma koju Beatles nikada nisu objavili

Makartni je bio odlučan u pogledu toga ko je kriv.

– Stanite. Nisam ja osoba koja je izazvala razlaz. O ne, ne, ne. Džon je ušao u sobu jednog dana i rekao da napušta Beatlese. Da li je to podsticanje raskola ili ne? – rekao je Makartni i dodao:  – To je bio moj bend, to je bio moj posao, to je bio moj život, pa sam želeo da se to nastavi.

On dalje kaže da su ostala tri člana benda – Ringo Star, Džordž Harison i on – ostavljeni da “pokupe komadiće”, a čak im je rečeno da ćute o tome dok se pravna i poslovna pitanja ne reše iza scene.

Na kraju, Makartni je 1970. godine javno objavio da napušta bend – i bio je prvi član koji je to javno učinio, i od tada se na njega često gleda kao na glavnog krivca za razlaz Beatelsa.

– Sve je tako samo zbog toga što nisam želeo da ćutim. Neko je morao da kaže da je kraj. ali ja nisam kriv što se to dogodilo – rekao je Makartni.

HL/Izvor: nzherald.co.nz

Previous post

Vader ponovo u Srbiji... Giganti evropske death metal scene sviraju u decembru u novosadskoj Fabrici

Next post

Šta sve neće da smisle... Nova aplikacija za pronalaženje partnera na osnovu muzičkog ukusa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *