“Istramental” alternativne bluz-rok postave iz Novigrada… The Screaming Wheels objavili debi album

0
85
The Screaming Wheels/ Photo: Samir Cerić Kovačević (promo, Rock Svirke Records)
The Screaming Wheels/ Photo: Samir Cerić Kovačević (promo, Rock Svirke Records)

The Screaming Wheels, četvoročlana alternativna bluz/rok postava iz Novigrada, predstavila je debitantski studijski album “Istramental” (Rock Svirke Records).

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u septembru 2018. godine, baš pre učešća na desetom Croatian Blues Challengeu, takmičenju koje je održano novembra iste godine u Puli. Tamo su pobedili u kategoriji najbolji “Solo/Duo” izvođač, a u januaru 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challengeu u Memfisu.

The Screaming Wheels/ Photo: Miranda Legović (promo, Rock Svirke Records)
The Screaming Wheels/ Photo: Miranda Legović (promo, Rock Svirke Records)

Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz detinjstva i sarađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez.

Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, pa pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović (Baltazar) i bubnjar Erle Đurđević.

– Ovo je novi bluz-rok stil sa naznakama psihodelije koji zadržava osećaj autentičnosti, sa slajd gitarom koja dostiže pravi vhunac. Od prve numere “Before the Sun“, koja otvara ploču ne toliko BANG, već više BAM efektom, tačno između očiju, odličnom slajd gitarom i vokalom, sa uzbudljivim, sirovim zvukom u pozadini. Album se poigrava mnogim žanrovima bluza i roka, ali je dosledno originalan i energičan. Svaka pesma ima svoj identitet, ali je svaka savršeno odsvirana, a produkcija je apsolutno vrhunska. Sve u svemu, ovaj album može biti divlja avantura bluz zaljubljenicima, ali muzika i život se nastavljaju, a The Screaming Wheels nastavljaju uzbudljivim stilom i sa nogom na pedali. Nove pesme, odlična svirka, sjajna produkcija, šta ima da se ne sviđa – izjavio je Norman Biker, član Bluz kuće slavnih.

Instrumental, cover/ Dizajn: Toni Buršić
Istramental, cover/ Dizajn: Toni Buršić

“Istramental”, lista pesama:
Before The Sun
My Soul Belongs To Blues
Cold Hearted Bitch
Chicken Catcher
Poor Are Pure
Istramental
Back To The Roots
Willy The Wimp

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime