Potvrđeno: Ove godine nema Sajma knjiga, biće “kad bude uslova”

0
45
Beogradski sajam knjiga/Photo: facebook@medjunarodnibeogradskisajamknjiga

Odbor Sajma knjiga na jučerašnjoj sednici konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača da ne postoje uslovi za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Kako se navodi u saopštenju Odbora Sajma knjiga, “osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga, učinili su sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi”.

Pisac iz Zanzibara Abdulrazak Gurna dobitnik Nobelove nagrade za književnost

S tim u vezi Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu.

– Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača, promenjen je i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin. Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima – uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora – piše u saopštenju.

Kako se navodi, “Odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji”.

– Kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovaćemo Sajam knjiga – poručuju iz Odbora Sajma knjiga.

HL/Izvor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime