Beyond Quantum Music… LP Duo 28. oktobra na Sonar Festivalu

0
104
Oglasi
LP Duo/ Photo: Marko Milovanovic (Universal Music Serbia)
LP Duo/ Photo: Marko Milovanovic (Universal Music Serbia)

Nekoliko dana posle najavljenog koncerta na Kolarcu, LP Duo će na poziv festivala Sónar iz Barselone, održati specijalni video nastup, 28. oktobra na kome će premijerno da predstavi projekat “Beyond Quantum Music” i deo nove muzike koju su Sonja Lončar i Andrija Pavlović komponovali u prethodnom periodu. 

Sónar je jedan od najvećih i najznačajniji svetskih festivala elektronske muzike, a u okviru svoje platforme Sonar+D bavi se spajanjem kreativnosti i tehnologije promovišući projekte koji spajaju umetnost i nauku.

Photo: Promo
Photo: Promo

Projekat “Beyond Quantum Music” nastavak je veoma uspešnog, pionirskog projekta Quantum Music, pokrenutog od strane inženjera Dragana Novkovića, kvantnog fizičara Vlatka Vedrala i LP Dua. Jedan od ciljeva projekta je istraživanje zvuka, muzike i vizuelnih umetnosti kroz dijalog sa kvantnom fizikom. 

Nosilac projekta je Muzikološki Institut SANU, a partneri Ars Elektronika (Linz), TodaysArt Festival (Hag), Univerzitet Hanover (Nemačka) i Duality doo.

U narednom periodu, LP Duo će osmisliti specijalni multimedijalni koncert “Beyond Quantum Music”, koji će izvesti na evropskoj turneji planiranoj za jesen 2022. godine. 

LP DUO 23. OKTOBRA U VELIKOJ DVORANI KOLARČEVE ZADUŽBINE

Podsećamo, LP Duo će održati koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u subotu, 23. oktobra u 19:30 časova.

Zbog trenutne epidemilološke situacije, ulaznice su u pradaji u ograničenom broju, na blagajni Kolarca, po ceni od 1000 i 1200 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime