Home»Kult»Baka je bila bogata, a sad je – prebogata: Tina Tarner prodala BMG-u prava na sve svoje svoje pesme, ime i brend za 300 miliona dolara

Baka je bila bogata, a sad je – prebogata: Tina Tarner prodala BMG-u prava na sve svoje svoje pesme, ime i brend za 300 miliona dolara

4
Shares
Pinterest Google+
Tina Tarner/Photo: YouTube printscreen
Tina Tarner/Photo: YouTube printscreen

Tina Tarner pridružila se je mnogim muzičarima koji su odlučili da prodaju katalog prava na svoje pjesme i tako zarade velike pare. Sada je i službeno objavljeno kako je Tina Tarner prodala prava BMG-u za iznos veći od 300 miliona dolara.

Tako se je pridružila kolegama kao što su Bob Dilan i Linzi Bakingama koji su prodali prava na svoje pesme. Bob Dilan je prodao prava izdavačkoj kući Universal Music Group, a ima više od 600 pesama, za iznos od 225 miliona funti.

Tina Tarner: Vreme je da vam kažem zbogom i hvala… ovaj dokumentarac je moj poslednji oproštaj

Iz BMG-a su se oglasili kako je ovo najveći muzički dogovor koji su sklopili s nekim izvođačem, a obuhvatiće pesme iz šest decenija duge karijere Tine Tarner. Pesme poput “What’s Love Got To Do With It” i “Better Be Good To Me”, kao i prava na njeno ime, brend i fotografije sada su postali deo BMG-a.

TINA TARNER POSLE PREMIJERE MJUZIKLA O SEBI: Bilo je teško gledati kako neko drugi da radi ono što radite već 40 godina

– Kao i za svakog muzičara koji ceni svoj rad i nasleđe, to je nešto lično. Smatram kako BMG i Warner Music cene moj rad i zato sam poverila svoju muziku u njihove ruke – rekla je ovim povodom Tina koja u novembru puni 82 godine.

HL/Izvor: soundguadian.com

Previous post

Odbrojavanje gotovo, otkrivena tajna... Deep Purple objavljuju album s coverima "Turning The Crime"

Next post

Green Day objavili ograničeno izdanje 7-inčnog vinila "BBC Sessions Live"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *