Home»Film»Sutra počinje 10. GoetheFEST u Kulturnom centru Beograda

Sutra počinje 10. GoetheFEST u Kulturnom centru Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

U četvrtak, 7. oktobra u dvorani Kulturnog centra Beograda u 20:00 časova, biće otvoreno deseto izdanje filmskog festivala GoetheFEST u organizaciji Goethe instituta u Srbiji.

Na festivalu koji se ove godine održava od 7. do 11. oktobra pod sloganom “Morati ili hteti“, u Kulturnom centru Beograda biće prikazano osam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Photo/ Promo
Photo/ Promo

Na otvaranju festivala biće prikazan film Johanesa Nabera “Curveball“, komedija između groteske i političke satire, koja istražuje nemačku perspektivu rata u Iraku.

U petak, 8. oktobra, publika moći da pogleda i filmove “U komšiluku“ Danijela Brila (19h), tragikomediju o lažima puna crnog humora, a ujedno i rediteljski debi popularnog nemačkog glumca Danijela Brila. “Krvopije“ Julijana Radlmajera, metahoror komediju baziranu na datostima iz istorije kinematografije, na programu je istog dana u 21:00 čas.

U subotu, 9. oktobra, u 19:00 časova će biti prikazano ostvarenje “Svet će biti drugačiji“ Ane Core Berahed, koje se bavi 11. septembrom 2021. iz perspektive partnerke počinioca.

Publika će od 21:00 čas moći da pogleda nemačkog kandidata za Oskara “Tvoj sam čovek“ Marije Šrader, naučno-fantastičnu dramu sa komičnim elementima.

Ljudski faktor/ Photo: Klemens Hufnagl (promo, GoetheFEST)
Ljudski faktor/ Photo: Klemens Hufnagl (promo, GoetheFEST)

U nedelju, 10. oktobra, program će u 19:00 časova otvoriti film “Princ“, debitantsko ostvarenje rediteljke Lize Birvirt o visokobrazovanoj frankfurtskoj eliti punoj predrasuda.

“Ljudski faktor“ Ronija Trokera, koji predstavlja psihogram jedne porodice ispričan iz više perspektiva, na programu je u 21:00 čas.

Festival će u ponedeljak, 11. oktobra, u 20:00 časova zatvoriti novi film Dominika Grafa “Fabian“, ostvarenje koje prati troje glavnih protagonista u Berlinu kasne, politički turbulentne Vajmarske republike.

GoetheFEST održava se od 2012. godine i predstavlja presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine. Program je tradicionalno okrenut nagrađivanim i najboljim ostvarenjima sa čuvenog Berlinala, jednog od najznačajnijih svetskih festivala autorskog filma.

Fabian/ Photo: Lupa Film, Hanno Lentz (promo, GoetheFEST)
Fabian/ Photo: Lupa Film, Hanno Lentz (promo, GoetheFEST)
Previous post

Gotova je "nebeska" trka... Rusi pretekli Toma Kruza i snimaju prvi igrani film u svemiru

Next post

Otkazan sajam knjiga u Beogradu?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *