Home»Film»Kad Mile Kekin i Marko Louis preporuče – “Mirna Bačka“ je odlična emisija! Pogledajte je i osetite čari Bačke tvrđave!

Kad Mile Kekin i Marko Louis preporuče – “Mirna Bačka“ je odlična emisija! Pogledajte je i osetite čari Bačke tvrđave!

4
Shares
Pinterest Google+
Tvrđava Bač/ Photo: Promo (Exit)
Tvrđava Bač/ Photo: Promo (Exit)

U specijalnoj emisiji “Mirna Bačka“ (deo novog projekta Exita – “Incredible Destination Events”/ Događaji na neverovatnim destinacijama, gledaoci su mogli da uživaju u predivnim prizorima sa Bačke tvrđave i njene okoline, da čuju legende o ovom području, razgovore o tradicionalnoj kuhinji, i odličnu muziku.

Gosti emisije bili su Mile Kekin, Rambo Amadeus, Lajko Felix i Marko Louis. Domaćin na Bačkoj tvrđavi bio je muzičar, perkusionista, voditelj i glumac Bojan Ivković.

Emisija je premijerno emitovana 21. septembra, na Međunarodni dan mira i Dan evropske teritorijalne saradnje, a izvođači, uz deljenje utisaka sa snimanja, pozivaju publiku da emisiju pogledaju na Facebook i YouTube stranicama Fondacije Exit i Exit festivala, kao i na sajtu  incredibledestinations.events.

Marko Louis/ Photo: AleX
Marko Louis/ Photo: AleX

 – Jedinstvena lokacija, sjajni umetnici, ljudi i nezaboravno iskustvo. U jednom trenutku snimanja sam čak i osetio emociju Tvrđave, i kroz šta je prošla. To je sve uticalo na naše izvođenje pesama. Tvrđava u Baču je savršeno mesto za festival koji bi mogao da se desi jednom godišnje. Omiljeni deo snimanja emisije je bila klopa i druženje sa Miletom, Rambom, Lajkom i celom produkcijskom ekipom. Obavezno pogledajte emisiju i osetite čari Bačke tvrđave – izjavio je Marko Louis.

– Drago mi je da sam po prvi put imao priliku posjetiti tvrđavu Bač, ali i po tko zna koji put uživati u dosjetkama Ramba Amadeusa. Malo smo svirali, više se družili, a sve se to može pogledati u odličnoj emisiji Mirna Bačka – kazao je Mile Kekin, a domaćin, Bojan Ivković je izjavio:
– Mene i goste Bač je nadahnuo, a muzika koja je proizašla iz zajedničkog druženja je nešto potpuno autentično, jedinstveno, originalno i premijerno izvedeno.

Hladno pivo (OK Fest 2021)/ Photo: AleX
Hladno pivo (OK Fest 2021)/ Photo: AleX

Fondacija EXIT je pokrenula projekat “Događaji na neverovatnim destinacijama“ s ciljem da se uz učešće popularnih međunarodnih muzičkih zvezda promoviše lepota turističkih destinacija i kulturna baština regiona.

Projektom će u narednom periodu na inovativan način svetu biti predstavljene atraktivne turističke destinacije, i to kroz spoj muzike i kulturnog nasleđa pograničnog regiona Mađarske i Srbije.

Emisija je snimana na Bačkoj tvrđavi, najbolje očuvanom srednjevekovnom utvrđenju u Vojvodini. Iza ove tvrđave stoji burna i zanimljiva prošlost, što je bila i jedna od tema emisije.

Neizostavan deo je, kao i uvek, tradiocionalna kuhinja, a domaćin Bojan Ivković je svojim gostima spremao Balkanski lonac, u koji je svako ubacio svoj omiljeni začin i sastojak. Muzičari su uzvratili izvođenjem nekih od najpoznatijih pesama iz njihove karijere.

Marko Louis otpevao je “Rockabye“ i “Vranjanku“, Mile Kekin “Na ovim prostorima“ i “Samo za taj osjećaj“, Rambo Amadeus “Vrijeme teče“ i “Teško, gorko, lako“…

Dok se krčkao Balkanski lonac, Bojan Ivković je sa gostima razgovarao o njihovoj muzici, značaju Exita i generalno festivala za susrete sa ljudima iz regiona, kao i o promociji mira u regionu, što je deo Exitovog aktivizma više od 20 godina.

Previous post

Tehno zvezda Adam Beyer predvodi Drumcode Showcase događaj ove subote u Hangaru

Next post

Ansambl Renesans slavi pola veka 16. oktobra koncertom u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *