Home»Muzika»Kakav “genijalan” plan… Liam Galager vraća se u Knebworth Park – da održi solo koncert

Kakav “genijalan” plan… Liam Galager vraća se u Knebworth Park – da održi solo koncert

4
Shares
Pinterest Google+
Liam Galagar/Photo: YouTube printscreen
Liam Galagar/Photo: YouTube printscreen

Dvadeset pet godina pošto je britanski rock bend Oasis odsvirao dva istorijska koncerta pred 250.000 ljudi u Knebworth Parku, bivši frontmen Liam Galager najavio je da će se vratiti na isto mesto kako bi održao svoj najveći solo koncert.

49-godišnjak koji je u petak najavio i novi album, nastupiće sledećeg jula u Knebworth Parku u Hertfordširu, severno od Londona, s pevačem Majkom Kivanukom i bendovima Kasabian, Goat Girl i Fat White Family kao predgrupama.

Galager je nekada predvodio Oasis s bratom Noelom. Bend, poznat po hitovima poput “Wonderwall” i “Don’t Look Back in Anger”, odsvirao je dva koncerta u Knebworth Parku 1996. godine, a na koncerte se osvrnuo dokumentarni film od prošlog meseca koji je obeležio njihovu 25. godišnjicu.

DEJVID BEKAM ČESTITAO NOELU GALAGERU NA DOKUMENTARCU “OASIS KNEBWORTH 1996”, ALI JE ONDA DODAO I JEDNU “SITNICU”…

Film “Oasis Knebworth 1996” prisetio se kako su koncerti, opisani na muzičkoj stranici NME kao “svirke koje su obeležile jednu eru i koje će živeti večno”, rasprodati u manje od jednog dana, dok je 2 posto britanske populacije pokušalo da nabavi karte.

Oasis, grupa osnovana u Mančesteru 1991. godine, proslavila se na vrhuncu britanskog popa 90-ih posle izlaska prva dva albuma “Definitely Maybe” i “(What’s the Story) Morning Glory?”, koji su bili na vrhu britanskih muzičkih lista.

Bend se raspao 2009. godine posle brojnih svađa braće Liama i Noela koje su se odvijale javno.

– Presrećan sam što mogu da najavim da ću 4. jula 2022. godine svirati u Knebworh Parku. Biće to biblijski – saopštio je Galager i svirku opisao kao “najveći koncert Liamove solo karijere dosad”.

HL/Izvor: nacional.hr

 

Previous post

Počinje snimanje serije "Intervju sa vampirom"...  Odlučeno ko će zameniti Breda Pita i Toma Kruza u ulogama Luja i Lestata

Next post

Šta je ovo? Coldplay i BTS konačno objavili singl "My Universe" i to je... futuristička katastrofa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *