“Nije loše biti čovek”… Objavljen prvi trejler za novi film Dušana Kovačevića

0
150
Nije loše biti čovek/ Photo: Promo
Nije loše biti čovek/ Photo: Promo

Objavljen je prvi trejler za film “Nije loše biti čovek” legendarnog autora Dušana Kovačevića.

Reditelj filmova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” i autor kultnih klasika kao što su  “Maratonci trče počasni krug“, “Ko to tamo peva“, “Underground”, “Radovan Treći“ i “Urnebesna tragedija“, vraća se filmskoj publici posle 18 godina u komediji sa elementima trilera, postavljajući pitanje – da li je kraj života i kraj boravka na ovom svetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Vojin Ćetković, Nije loše biti čovek/ Photo: Promo
Vojin Ćetković, Nije loše biti čovek/ Photo: Promo

Priča prati profesora klavira Milana (Vojin Ćetković) pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop zvezda Ranko Beli (Gordan Kičić), nestao pod nerazjašnjenim okolnostima.

Milan odlučuje da razreši misteriju i konačno sazna šta se dogodilo sa Belim. Ne nalazeći podršku i razumevanje porodice i okoline, on razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Glumačku ekipu, uz Ćetkovića i Kičića, čine: Branka Katić, Hristina Popović, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Lena Kovačević, Andrija Milošević, Mira Banjac, Milan Lane Gutović, Andrija Kuzmanović, Boris Milivojević, Marko Gvero, Bojan Dimitrijević, Jelena Mihajlović, Nemanja Stamatović, Srđan Timarov…

Scenarista i reditelj Dušan Kovačević o svom novom ostvarenju kaže:
– Od postanka sveta pa do dana današnjeg, svaki čovek se bar jednom upitao ima li života posle smrti. Postoji li neka nada da se još jednom pojavimo u ovom svetu i vidimo sve one koje smo voleli? Da li ćemo ovaj svet, možda, videti još jednom očima nekog drugog živog bića? I da li ćemo u tom nekom novom životu ispraviti greške učinjene za vreme ovog života? Filmska priča “Nije loše biti čovek” daje jedan od mogućih odgovora u vidu reinkarnacije koja je inače prisutna u religijama, verovanjima i običajima mnogih naroda. Neko će u ovu tragikomičnu priču poverovati, neko će je gledati sa osmehom, ali će svi sigurno sa pritajenom nadom očekivati da naš ovozemaljski kraj nije večiti kraj, da postoji neka nada za još jednim životom. Moj film je pokušaj odgovora na dva egzistencijalna pitanja. Prvo je: Ima li života posle smrti?  i drugo: Ima li života pre smrti?

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević i scenograf Mile Jeremić, dok muziku potpisuje Momčilo Bajagić Bajaga. Film je realizovan u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Contrast Studios, Terminal 3, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizuelnog centra.

Datumi premijere filma “Nije loše biti čovek” i početka bioskopske distribucije u Srbiji biće uskoro objavljeni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime