Home»Muzika»Zvijezde 40 kasnije… “Union” najavljuje reizdanje albuma “Imitacija života”

Zvijezde 40 kasnije… “Union” najavljuje reizdanje albuma “Imitacija života”

5
Shares
Pinterest Google+
Zvijezde/ Photo: Promo (Dallas Records)
Zvijezde/ Photo: Promo (Dallas Records)

Povodom 40 godina od objavljivanja albuma “Imitacija Života”, Zvijezde najavljuju rimejk ovog izdanja pod nazivom “Reimitacija života” ( Live Session @ Carmen Studio,2021)  prvim video singlom “Union” u režiji i produkciji Sladich/ Budy.

Među gostima na albumu pojavljujuju se Alen Svetopetrič na basu, Ivan Premelč na saxu, Anita Gossain na saxu i kao prateći vokal, a svoje mesto na albumu našao je i Massimo Savić.

Kao stari prijatelj benda još iz vremena Doriana Graya, on će se sa Zvijezdama pojaviti u duetu “Nadolaze kiše” u novom, osveženom aranžmanu u kojem se na bubnjevima pridružio i Dalibor Marinković Dado (Parni Valjak), a prateće vokale otpevala Daria Hodnik.

Na albumu se pojavljuje i Lela Kaplowitz koja je sa svojim suprugom i muzičarom, Joe Kaplowitzem pravo iz Coven Gardena ušla u studio sa Zvijezdama i svojim izvanrednim vokalom i izvođenjem doprinela duetu u pesmi “Grad i njegovi anđeli” kojeg je otpevala sa Renatom Metessijem.

Na albumu se pojavljuje i legendarni gothycdarker Tommy Fantasma iz Phantasmagorije, a svi oni su se spontano prikljčili  radu na ovom projektu snimljenom u studiju u Oroslavlju pored Zagreba.

Zvijezde/ Photo: Promo (Dallas Records)
Zvijezde/ Photo: Promo (Dallas Records)

Uz Renata Metessija, jezgro Zvijezda iz originalne postave čine još i Branko Kužnar na gitari, Branko Badanjek na bubnjevima, Zlatko Bebek na gitari, Roko Kerowack na basu i Igor Matković na klavijaturama.

Kompletni materijal je producirao Gojko Tomljanović, koji se ujedno priključio i kao aranžer i klavijaturista, uz asistenciju sound inžinjera Roberta Šipeka iz Carmen Studija, dugogodišnjeg fana Zvijezda koji je na albumu zasvirao bas linije u pesmi “Stari mačak”, akustične i električne gitare u “Zaboravi” kao i razne elektronske efekte i lupove, a ujedno je uradio i master kompletnog materijala  novog/ starog izdanja čije je objavljivanje planirano na jesen 2021.

– Posebno se zahvaljujemo Robertu Šipeku kao izvršnom producentu Reimitacije Života, jer doslovno bez njega svega ovog ne bi bilo, hvala našem izdavaču Dallas Records koji je od samog početka bio uz nas i dao nam veliku podrška da ovakav jedan rođendanski projekt ugleda svjetlo dana uz sve poteškoće koje su nas donekle usporile, ali ipak nas nisu demotivirale – baš suprotno! Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti svim našim dugogodišnjim i vjernim fanovima, kao i novoj publici, prvi singl i video za pjesmu Union! Neverending Tour tek predstoji, a ubrzo očekujte novi video za pjesmu Nadolaze Kiše u izvedbi Metessi & Massimo – poručuje Renato Metessi povodom skorašnje objave reizdanja.

Previous post

"Morati ili hteti“... Jubilarni GoetheFEST od 7. do 11. oktobra u Beogradu

Next post

Olga Kann (Withered Land)... Upoznajte black metal lady iz Belorusije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *