Home»Muzika»Homeland»Alitor 10. rođendan slavi izdanjem na srpskom jeziku… “Spoznaja” nam stiže 29. oktobra

Alitor 10. rođendan slavi izdanjem na srpskom jeziku… “Spoznaja” nam stiže 29. oktobra

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Progressive thrash metal bend Alitor je putem svojih društvenih mreža objavio zvaničan datum objavljivanja novog EP izdanja pod nazivom “Spoznaja“ – 29. oktobar 2021. godine.

Jubilarni, 10. rođendan, inđijski metalci odlučili su da obeleže izdanjem na srpskom jeziku. Kako i zašto su se odlučili na ovaj potez, otkrio nam je frontmen benda, Marko Todorović:
– Želeli smo da ovog puta (zaista) izađemo iz naše zone komfora i probamo da snimimo nešto “drastično“ drugačije od svega što je do sada bend radio. U prošlosti je za mene pravljenje muzike na srpskom jeziku bila misaona imenica, nisam imao ideju kako bi to moglo da zvuči, niti hrabrosti da se upustim u tako nešto i pokušam da se izrazim na taj način. Ovog puta je to došlo zaista  pontano i prirodno – prošlog leta, kada je materijal i nastao, svi iz benda smo bili izuzetno kreativni; te stvari su jednostavno izašle iz nas, kao i ti tekstovi. Sve je leglo i odluka da snimimo materijal na srpskom je bila laka. Po mom mišljenju, ovo je najbolji materijal koji je naš bend snimio do sad i sa nestrpljenjem čekam da isti pustimo u “etar“ i čujemo komentare publike.

Alitor/ Photo: Promo
Alitor/ Photo: Promo

Kao što smo već pomenuli, “Spoznaja“ će zvanično biti objavljena 29. oktobra na svim digitalnim platformama (izdavač Take It Or Leave It Records), na disku (izdavač Pottmortem Records – Nemačka), dok je vinyl izdanje planirano za 2022. godinu (izdavač Doc Gator Records).

Da podsetimo, Alitor je u novembru prošle godine objavio svoj drugi album pod nazivom “II“ (posle šest godina od prvog izdanja “Eternal Depression“), a zbog globalne pandemije, bend je koncertu promociju albuma “II“ počeo tek u junu ove godine i od tada zabeležio veliki broj nastupa u Srbiji.

Koncertna promocija ovog albuma traje i dalje, a svi koji su zainteresovani da čuju Alitor uživo, zajedno sa bendom Quasarborn to mogu 15. oktobra u Pančevu (Apolo Dvorana) i 16. oktobra u Užicu (GKC Užice).

Previous post

Promena lokacije novosadskog koncerta... Vedran Pehar večeras u Gerila baru

Next post

Budi deo Slobodne zone... Otvoren konkurs za volontere i volonterke filmskog festivala Slobodna zona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *