Home»Life Story»Osuđen Ar Keli… Zbog zlostavljanja devojaka i organizovanja seks trafikinga čeka ga višedecenijska robija

Osuđen Ar Keli… Zbog zlostavljanja devojaka i organizovanja seks trafikinga čeka ga višedecenijska robija

4
Shares
Pinterest Google+
Ar Keli/Photo: dacebooh cover
Ar Keli/Photo: dacebooh cover

Američki pevač Ar Keli (R Kelly) proglašen je krivim pred sudom u Njujorku za pokretanje šeme za reketiranje i seksualnu trgovinu i zlostavljanje tokom pune dve decenije.

Posle isrpljujućeg suđenja koje je praćeno šokantnim svedočenjima, porota je proglasila pevača krivim za višestruke optužbe za reket i seksualnu trgovinu nakon šestonedeljnog suđenja u Njujorku na kojem ga je tužilaštvo predstavilo kao nemilosrdnog predatora koji je zlostavljao mlade devojke.

Veće od sedam muškaraca i pet žena je donošenje odluke počelo u petak popodne nakon završne reči na kraju iscrpljujućeg suđenja koje su pratila šokantna svedočenja.

Glumica osuđena na tri godine zatvora… U zloglasnoj sekti NXIVM devojke pretvarala u seksualne robinje

Ovaj 54-godišnji pevač je optužen za vođenje zločinačkih poduhvata iz Čikaga gde je vrbovao devojke i seksualno i mentalno ih zlostavljao.

Ar Keli se više od decenije suočavao sa optužbama, ali one nisu podignute sve dok žrtve nisu dale TV intervjue o zlostavljanju koje su pretrpele od njega.

Presuda će mu biti izrečena 4. maja, a preti mu nekoliko decenija iza rešetaka.

Nema milosti za Vajnstina… Sud odlučio: Biće izručen Kaliforniji da bi mu se sudilo za zlostavljanje još 5 žena

Keli je u zatvoru poslednje dve godine. U junu je prebačen iz Čikaga u Bruklin na suđenje.

Prema onome što se čulo tokom suđenja, žrtve je ponekad birao iz publike koja je dolazila na njegove koncerte ili su bili namamljeni da sarađuju sa njim, obećavajući im pomoć oko muzičkih karijera.

Ali pošto bi mu se pridružili, bili su podvrgnuti strogim pravilima i agresivno kažnjavani ako bi prekršili ono što je njegov tim nazvao “Robova pravila”.

Esme Bjanko iz “Igre prestola”: Menson je čudovište, zlostavljao me na nezamislive načine…

Keli je i sam bio žrtva seksualnog zlostavljanja kao dete, a u autobiografiji je detaljno opisao kako ga je silovao ženski član porodice kada je imao osam godina.

Ar Keli je beoma uspešan muzičar, tekstopisac i producent.

Sredinom 1990-tih gotovo da nije bilo zvezde sa kojom nije sarađivao – Majkl Džekson, Dženet Džekson, Vitni Hjuston i mnogi drugi.

Veliku popularnost stekao je hitovima poput “I Believe I Can Fly” ili “Ignition”. Bio mu je otvoren put ka srcima obožavatelja, mahom afroameričkih devojaka.

HL/Izvor: bbc.com

Previous post

Dnevnik kapetana Kirka: Kosmička pravda je zadovoljena... Vilijam Šatner ima 90 i - putovaće u svemir

Next post

Pevačica Grajms napustila Ilona Maska, pa mu poručila: Napraviću lezbejsku komunu u svemiru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *