Home»Muzika»Homeland»Novi Sad uskoro dobija spomen-muzej Đorđa Balaševića…

Novi Sad uskoro dobija spomen-muzej Đorđa Balaševića…

4
Shares
Pinterest Google+
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen
Đorđe Balašević/Photo: YouTube printscreen

Legendarni kantautor Đorđe Balašević, koji je preminuo u 67. godini, dobiće svoj muzej u Novom Sadu, gradu u kojem je rođen i u kojem je živeo i stvarao svoje vanvremenske pesme. Informaciju je potvrdio Dušan Miladinović, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam”.

– Plan za muzej je u izradi. Prostor će biti spomen-muzej Đorđu Balaševiću i imaće još neke dodatne sadržaje. Određen je prostor gde će se muzej nalaziti, u sklopu Univerzitetskog parka. Mislim da će u njemu biti i kutak za fanove Balaševića, gde će moći da se kupe CD-ovi, majice – rekao je Miladinović za NS uživo.

PROČITAJTE PRVI PUT BALAŠEVIĆE PESME IZ GIMNAZIJSKIH DANA… VEĆ TADA JE SVE BILO JASNO…

Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine od posledica korona virusa. Od voljenog kantautora oprostili su se mnogi ljudi na prostoru bivše Jugoslavije.

U Novom Sadu su prvi put u novijoj istoriji bila ugašena svetla na Gradskoj kući, a građani su opraštali bilbordima, muralima.

Inače, pored muzeja posvećen Đorđu Balaševiću, u novosadskom parku će se planirati i otvoreni paviljoni za letnje nastave, piše NS uživo.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Glumac iz "Star Wars" Mark Hamil: Naravno da je Luk Skajvoker bio gej...

Next post

Muzika i film žive u Drvengradu... "Kustendorf Koncert" Emira Kusturice i The No Smoking Orchestra od danas besplatno na Youtube platformi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *