Home»Film»Muzika i film žive u Drvengradu… “Kustendorf Koncert” Emira Kusturice i The No Smoking Orchestra od danas besplatno na Youtube platformi

Muzika i film žive u Drvengradu… “Kustendorf Koncert” Emira Kusturice i The No Smoking Orchestra od danas besplatno na Youtube platformi

4
Shares
Pinterest Google+
Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra/Photo: promo
Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra/Photo: promo

“Kustendorf Koncert” poznatog srpskog reditelja Emira Kusturice i njegove muzičke grupe The No Smoking Orchestra dostupan je od danas na Youtube platformi.

Snimak nastupa iz Drvengrada je kreativna zamena za tradicionalni festival ruske muzike Kustendorf CLASSIC, koji ove godine nije održan u uobičajenom formatu zbog pandemije korona virusa. Na koncertu su zajedno sa muzičarima The No Smoking Orchestra svirali i mladi muzičari iz Srbije i Rusije, učesnici  prethodno održanih festivala.

Kustendorf Concert počeo je italijanskom tarantelom u aranžmanu The No Smoking Orchestra i preko najboljih pesama benda Emira Kusturice u finalu stigao do čuvenog “Slovenskog marša” Petra Iliča Čajkovskog.

Uz Emira i “The No Smoking Orchestra”, svirali su i studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Pored dobre muzike, cnimak će vas voditi kroz predele Mokre Gore i Rusije.

Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra/Photo: promo
Emir Kusturica i The No Smoking Orchestra/Photo: promo

Nakon uklanjanja ograničenja zbog korona virusa, planira se da se festivalsko takmičenje vrati na terene Drvengrada.  Iako nije isključeno, da će pri tom i novi format osvojiti za sebe pravo na postojanje, jer što je više dobre muzike, to je bolje.

– Zbog ograničenja izazvanih pandemijom Korona virusa, Drvengrad ove godine nije mogao da primi mlade muzičare iz Srbije i Rusije. Oni ovde dolaze od 2013. godine, kako bi u jednoj apsolutno slobodnoj atmosferi ispoljili svoj duh kroz muziku, kao i kako bi razmenili iskustva sa poznatim muzičarima. The No Smoking Orchestra je ovde u selu snimio naš balkanski “drajv” – Kustendorf CONCERT, uz učešće mladih muzičara iz Srbije i Rusije. Nadam se da ćemo sledeće godine sa našim prijateljima iz Gasprom njefta, festival održati ponovo ovde – istakao je Emir Kusturica.

Previous post

Novi Sad uskoro dobija spomen-muzej Đorđa Balaševića...

Next post

Kotni Lav: Kurt Kobejn bi možda preživeo da je neko drugi bio prvi na top listama... Edi Veder, na primer

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *