Dnevnik kapetana Kirka: Kosmička pravda je zadovoljena… Vilijam Šatner ima 90 i – putovaće u svemir

0
95
Oglasi
Vilijam Šatner/presss promo
Vilijam Šatner/presss promo

Glumac Vilijam Šatner, najpoznatiji po ulozi kapetana Džejmsa Kirka u franšizi “Star trek”, hrabro će otići tamo gde još niko njegovih godina nije otišao – u svemir.

Naime, 90-godišnji glumac otisnuće se u svemir u sledećem poletanju rakete Blu oridžin osnivača Amazona Džefa Bezosa. Putovanje je zakazano za oktobar ove godine.

SVI HOĆE U SVEMIR… KARTU KOD BRENSONA ZA 250.000 DOLARA VEĆ KUPILI LEONARDO DI KAPRIO, DŽASTIN BIBER, RIJANA, KETI PERI, TOM HENKS…

Šatner će tako postati najstariji putnik u svemiru, te tako nadmašiti avijatičarku Voli Fank, koja je sa svoje 82 godine dosad bila najstarija svemirska putnica – i to 60 godina nakon što joj NASA nije odobrila let u svemir jer je žena.

PRVA PUNK PLOČA PUTUJE U SVEMIR… RAMONES, KO DRUGI?

Pre Voli Fank, najstariji svemirski putnik bio je 77-godišnji Džon Glen, koji je u svemir odleteo gotovo 40 godina nakon što je postao prvi Amerikanac u Zemljinoj orbiti.

KAPETAN KIRK JE BLUZER U DUŠI… VILIJEM ŠATNER OBRAĐUJE BLUES KLASIKE NA NOVOM ALBUMU

Šatner doduše neće tehnički biti astronaut. Federalna vazdušna uprava izdala je nove smernice odmah nakon Bezosovog prvog leta, promenila pravila, tako da sada samo oni koji su ‘tokom leta imali neke aktivnosti koje bi bile važne za javnu sigurnost ili su doprinele bezbednosti svemirskih letova’ dobile svoj službeni bedž, odnosno ‘krila astronauta ‘.

Ostale tri osobe koje će se pridružiti Šatneru nisu navedene. Zvanično saopštenje očekuje se u ponedeljak.

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime