Pasadena ne zaboravlja svog gitar heroja… Edi Van Hejlen dobija park u gradu u kojem je odrastao

0
62
Edi Van Hejlen/Photo: printscreen
Edi Van Hejlen/Photo: printscreen

Gradsko veće Pasadene, grada u kom je legendarni gitarista Edi Van Hejlen odrastao, pošto se njegova porodica, kada mu je bilo sedam godina, iz rodnog Amsterdama preselila u Kaliforniju, ubrzo posle njegove trahične smrti, 6. oktobra prošle godine, počelo je da razmatra na koji način da mu oda počast.

STIŽE NOVA KOLEKCIJA GITARA U ČAST EDIEJA VAN HEJLENA… LUDE, ŠARENE, BRZE I UDOBNE

Pomoćnik gradonačelnika Stive Mermel podneo je izveštaj u kome ističe da je Gradsko veće apsolutno spremno da podrži predloge fanova neprevaziđenog gitariste:

– Međunarodna prepoznatljivost i zaostavština Van Hejlena, kao muzičara koji je izvršio značajan uticaj na razvoj rokenrola kao žanra, izvor su zavičajnog ponosa za naš grad – rekao je on.

JEDNA OD NAJNEOBIČNIJIH PRIČA ROKENROLA… EVO KAKO SE ČUVENA SOLAŽA EDIJA VAN HEJLENA NAŠLA U PESMI “BEAT IT” MAJKLA DŽEKSONA… I KOLIKO JE TO KOŠTALO

U skladu sa tim, uskoro započinje izgradnja memorijalnog parka koji će predstavljati prostor za odmor, rekreaciju i javna okupljanja, obuhvatajući dečije igralište, parking, staze za šetnju pasa. Članovima zajednice je omogućeno da izglasaju kako će se budući kompleks zvati, a trenutno su u opticaju su, između ostalog, predlozi – Eddie Van Halen Park i Edward Van Halen Memorial Park.

HL/Izvor: blabbermouth.net

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime