Home»Muzika»U Srbiju stiže kultni album benda Type O Negative na specijalnom zeleno-crnom vinilu… budite prvi koji će ga imati

U Srbiju stiže kultni album benda Type O Negative na specijalnom zeleno-crnom vinilu… budite prvi koji će ga imati

"October Rust (25thth Anniversary edition)", koji već sada može da se naruči, u prodaji će se naći od 15. novembra

4
Shares
Pinterest Google+
Type O Negative/Photo: facebook
Type O Negative/Photo: facebook

Legendarni američki ghotic & doom metal sastav Type O Negative je 1996. godine objavio četvrti studijski album “October Rust”. Izdanje je dočekano sa zadrškom od strane fanova i muzičke kritike jer se bend, neočekivano, na ovom albumu posvetio više metal baladama nego uobičajenom doom zvuku. Međutim, ubrzo je ovo izdanje osvojilo žanrovske top liste i “Zlatni sertifikat”, na osnovu broja prodatih kopija u Americi.

Album “October Rust” je velika ljubavna ploča nastala u skladu muzike kojoj bend Type O Negative pripada. Pesme se kreću u rasponu od transične patnje i grča do brutalnih izliva ljubavi.

Već je posle prvog singla “My Girlfriend’s Girlfriend” bilo jasno da je grupa Type O Negativa izašla iz zadatih formi. Pored vrlo provokativne teme (javna veza sa više partenra/ki), bend je u njoj koketirao sa psihodeličnim zvukom sastava iz kasnih šezdesetih godina.

Type O Negative, October Rust
Type O Negative, October Rust

Naredna pesma koja je predstavljala ovo izdanje, “Love You To Death”, je definitivno skrenula pažnju šire javnosti na album, pa su se stvari nadalje odvijale same od sebe. Neobičnost izdanja “October Rust” je i ta što se na njemu našla obrada velike pesme “Cinnamon Girl” velikog autora – Nila Janga.

Grupa Type O Negative je jasno stavila do znanja koliko poštuje širinu koju bavljenje muzikom pruža, kao i koliko su članovi benda svesni veličine rokenrol nasleđa. Upravo se u tome ogleda suptilna savršenost ovog izdanja.

Obeležavajući 25 godina od originalnog objavljivanja, MASCOMSTORE vam pruža priliku da u pretprodaji i pre svih poručite album “October Rust” grupe Type O Negative (Warner/Mascom) – specijalno štampan na zeleno-crnom vinilu.

Album će se u prodaji naći od 15. novembra.

Previous post

Red Hot Chilli Peppers neobičnim i zabavnim videom najavili novu svetsku turneju... Inđiju nisu pominjali...

Next post

Novi dokumentarac o Tomu Petiju od 20. oktobra u bioskopima, do kraja godine besplatno na njegovom YouTube kanalu...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *