Home»Muzika»The Stranglers se vratili albumom “Dark Matters”, a zvezda novog spota je legenda britanskog fudbala…

The Stranglers se vratili albumom “Dark Matters”, a zvezda novog spota je legenda britanskog fudbala…

4
Shares
Pinterest Google+
The Strengles/Photo: press promo
The Strengles/Photo: press promo

The Stranglers je jedan od najdugovečnijih, najuticajnijih i najuspešnijih britanskih bendova koji je proizašao iz britanske pub-rock i punk scene.

Okupili su su davne 1974. u engleskom Gildfordu, a njihov najveći hit, pesma “Golden Brown” iz 1982. već dugo je u kategoriji klasika. Njihove rane faze obeležene su utjecajem Doorsa, a tokom prvih nekoliko godina svirali su kao predgrupa Ramonesima i Patti Smith. Od 1977. do 2012. objavili su 17 studijskih albuma.

VRAĆAJU SE, MRAČNIJI NEGO IKADA… THE STRANGLERS NAJAVILI NOVI ALBUM “DARK MATTERS”

Posle pauze od devet i po godina, svetlo dana ugledao je njihov 18. album “Dark Matters”, objavljen 10. septembra ove godine. Materijali za “Dark Matters” bili su najvećim delom snimljeni kada je sredinom 2020. od komplikacija povezanih s kovidom, preminuo klavijaturista i vokal Dejv Grinfild, član The Stranglersa od 1975. godine. Uprkos preprekama prouzrokovanim pandemijom, ostatak benda odlučio je da dovrši album njemu u čast.

The Stranglers, Dark Matters, cover
The Stranglers, Dark Matters, cover

Originalni basista Stranglersa i jedini preostali aktivni član izvorne postave benda, Žan Žak Burnel, koji je s Grinfildom proveo 45 godina u bendu, napisao je njemu posvećenu pesmu “And If You Should See Dave…”, u kojoj se oprašta od dugogodišnjeg prijatelja i kolege.

Uz ovu pesmu, objavljena su još dva singla – “If Something’s Gonna Kill Me (It Might As Well Be Love)” kao i poslednji objavljeni “This Song”, u kojem glavnu ulogu u video-spotu ima Stjuart Pirs, legendarni engleski fudbaler i menadžer, poznat kao veliki fan The Stranglersa.

HL/Izvor: sound-report.com

Previous post

Koncert Jelene Popržan 29. septembra u Kragujevcu

Next post

Andrićeva nagrada Dejanu Stojiljkoviću: Drago mi je što je nagrađena zbirka inspirisana rokenrolom, stripom i filmom...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *